Este o greșeală pe care multe persoane o fac atunci când vine vorba de păstrarea laptelui la frigider. Există o credință legată de acest lucru, dar se pare că aceasta este greșită și ar putea duce la contaminarea cu bacterii a laptelui.
Mulți cred că laptele trebuie păstrat în frigider pe ușa acestuia, dar realitatea este că nu ar trebui păstrat acolo, din simplul motiv pentru că temperatura este mai ridicată decât în interiorul efectiv al aparatului frigorific.
Acest lucru se traduce prin faptul că laptele ar putea să se strice mai rapid sau chiar să dezvolte unele bacterii care nu îl mai fac bun pentru consum.
Acest lucru a fost dezvăluit pe faimoasa rețea de socializare Tiktok, unde persoana în cauză ne sfătuiește să nu punem laptele în ușa frigiderului.
„Nu puneți laptele în ușa frigiderului. Când deschideți, el se îndepărtează de aerul rece, lucru care îi afectează prospețimea”.
Chiar dacă poate pare un pic mai greu să stai să cauți înăuntrul frigiderului după cutia de lapte, acest lucru va fi mai bun pe termen lung pentru lichidul în sine, deoarece ușa frigiderului poate fi deschisă de zeci de ori într-o zi și afectează de fiecare dată prospețimea laptelui.
Dar unde trebuie depozitat laptele, de fapt, în frigider? Indicat ar fi ca acesta să fie așezat pe raftul de jos al frigiderului sau chiar la mijloc pentru că rafturile superioare pot fi chiar și cu câteva grade mai cald decât cele inferioare.
„Într-adevăr funcționează. Am pus laptele în spate și copiii nu îl găsesc, așa că durează mai mult”, a mai transmis cinevam, glumind că laptele chiar durează mai multe zile.
Aceeași idee trebuie respectată în cazul tuturor produselor lactate și nu ar trebui ținute niciodată pe raftul de sus sau pe ușă pentru că își pot schimba rapid gustul și se pot altera mai rapid.
Laptele poate fi ținut în frigider până la o săptămână, dar depinde de specificațiile sale, margarina poate fi ținută 6 luni, iar untul poate fi păstrată în condiții bune chiar și până la 3 luni.