Life

Trucul care te ajută să cureți foarte repede vinetele coapte. Durează câteva secunde

Metoda simplă cu care scapi de coaja vinetelor coapte într-un timp extrem de scurt. Toate gospodinele trebuie să o cunoască.
30.09.2023 | 16:25
Trucul care te ajuta sa cureti foarte repede vinetele coapte Dureaza cateva secunde
Metoda simplă cu care scapi de coaja vinetelor coapte într-un timp extrem de scurt. Toate gospodinele trebuie să o cunoască. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Trucul care te ajută să cureți foarte repede vinetele coapte. Durează câteva secunde. FANATIK îți spune că nu este nevoie de foarte multe ustensile, ci doar de două lucruri pe care le ai deja în rafturile din bucătărie.

Metoda simplă cu care scapi de coaja vinetelor coapte într-un timp extrem de scurt. Toate gospodinele trebuie să o cunoască

Metoda simplă cu care scapi de coaja vinetelor coapte într-un timp extrem de scurt. Toate gospodinele trebuie să o cunoască, mai ales dacă aleg să pună la congelator o cantitate mare din această legumă delicioasă.

ADVERTISEMENT

E foarte important să te asiguri că legumele sunt coapte uniform pe toate părțile. Pentru asta trebuie să tai capătul unde se află codița cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit. Ulterior, se folosește folie de aluminiu pentru a înveli această parte.

Folia de aluminiu are rolul de a păstra căldura. În plus, datorită condensului coaja se va desprinde mult mai ușor de pe pulpa coaptă bine. Tot ce trebuie să faci este să le lași așa câteva minute și apoi se trece la curățare.

ADVERTISEMENT

Se desface folia de la capăt și se strânge vânăta la capătul opus astfel încât pupla să iasă prin locul unde există tăietura. Miezul legumelor va ieși extrem de repede și acest truc perfect te va face să nu pierzi timp prețios.

Care sunt beneficiile pe care le au vinetele

Vinetele reprezintă una dintre cele mai delicioase legume. Ele sunt bogate în nutrienți, au o cantitate mare de vitamine și minerale, dar și antioxidanți și fibre. De asemenea, nutriționiștii spun că sunt sărace în calorii.

ADVERTISEMENT

Unele studii arată că pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă și că au un efect protector asupra acestui organ. De asemenea, controlează nivelul zahărului din sânge mulțumită conținutului ridicat de fibre.

În plus, specialiștii consideră că vinetele au un potențial ridicat în combaterea celulelor canceroase. Totodată, aceste legume sunt potrivite atunci când oamenii își doresc un stil de viață sănătos și echilibrat.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, bucătarii spun că aceste legume sunt foarte ușor de integrat în mesele zilnice. Vinetele coapte se folosesc pentru o salată delicioasă sau pot fi savurate pane. De asemenea, pot fi gătite la grătar sau la cuptor, stropite cu un strop de ulei de măsline și câteva condimente.

ADVERTISEMENT
Tags: