Life

Ce să faci dacă ai scăpat prea multă sare sau piper în mâncare. Trucul genial care îți salvează preparatul pe loc

Ce poți face dacă ai scăpat prea multă sare sau piper în mâncare. Trucul eficient care îți poate salva preparatul culinar.
22.09.2023 | 15:04
Ce sa faci daca ai scapat prea multa sare sau piper in mancare Trucul genial care iti salveaza preparatul pe loc
Trucul pe care să-l aplici dacă mâncarea e prea sărată sau picantă. Sursa foto: Freepik/valeria_aksakova
ADVERTISEMENT

Trucul pe care trebuie să-l aplici dacă ai scăpat prea multă sare sau piper în mâncare. Poți salva preparatul culinar într-un mod foarte simplu și eficient.

Ce poți face dacă ai scăpat prea multă sare sau piper în mâncare. Trucul eficient pe care să-l aplici

Deși cunoști foarte bine rețeta pentru un anumit preparat culinar, se poate întâmpla să pui o cantitate mai mare de sare sau piper. Astfel, mâncarea poate ieși prea sărată sau prea picantă.

ADVERTISEMENT

Din fericire, nu trebuie să-ți faci griji, pentru că există o soluție pentru a salva situația. Nu trebuie să arunci mâncarea pe care ai gătit-o, ci doar să folosești un truc foarte simplu pentru a-i da gustul potrivit.

Modul cel mai eficient prin care îți poți salva preparatul este să aplici un truc cu cartoful. Datorită texturii sale și a faptului că are amidon, cartoful este util la absorbția excesului de condimente.

ADVERTISEMENT

În acest fel, te va ajuta să potrivești mâncarea așa cum îți dorești, fără a fi prea condimentată. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să tai un cartof în bucăți sau cuburi mici. Cu cât sunt mai mici, cu atât condimentele vor fi absorbite mai eficient.

Bucățile de cartof se adaugă apoi în mâncarea prea sărată sau prea picantă. Trebuie să le amesteci bine în sos sau în felul de mâncare pe care vrei să-l salvezi.

ADVERTISEMENT

Cartoful trebuie lăsat să fiarbă împreună cu mâncarea timp de aproximativ 10-15 minute. Îl poți lăsa până simți că mâncarea nu mai este atât de condimentată, notează click.ro. După ce gustul devine potrivit, poți scoate bucățile de cartof.

Trucul funcționează pentru mai multe mâncăruri. Printre acestea se numără curry-ul, chili, ciorbele, tocănițele sau orice alt preparat în care ai adăugat mai multe condimente decât ți-ai fi dorit.

ADVERTISEMENT

De asemenea, poți ține cont de propriile preferințe atunci când încerci să ajustezi cantitatea de cartofi, precum și de gradul de picant sau sărat al felului de mâncare.

ADVERTISEMENT
Tags: