Life

Trucul care te ajută să îți reîmprospătezi covorul. Ai nevoie de doar două ingrediente și câteva minute libere

Dacă vrei să îți reîmprospătezi covorul cu ingrediente simple, într-un mod rapid, atunci trebuie neapărat să apelezi la acest truc.
01.02.2023 | 11:55
Trucul care te ajuta sa iti reimprospatezi covorul Ai nevoie de doar doua ingrediente si cateva minute libere
Trucul care te ajută să îți reîmprospătezi covorul. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Curățarea unui covor sau a anumitor suprafețe poate să fie mai neplăcută. Totuși, cu ingredientele potrivite, putem obține rezultate neașteptate.

Cum îți reîmprospătezi covorul cu doar două ingrediente

Covoarele se murdăresc destul de repede și de asemenea, atrag și praful foarte ușor. Totodată, cei care au animale știu foarte bine că părul de pe covor poate fi o problemă destul de mare.

ADVERTISEMENT

Cum le putem reîmprospăta în mod rapid fără a fi nevoie de o curățare completă, ori de spălarea lor? Foarte simplu. Ai nevoie de doar două ingrediente și e câteva minute libere pentru a avea un covor cât se poate de aranjat și proaspăt.

Într-adevăr, astfel de produse pot fi găsite și în magazine, însă dacă nu ai achiziționat încă unul și vrei să încerci acest truc, cu siguranță vei repeta din nou experiența.

ADVERTISEMENT

De ce ai nevoie? De bicarbonat de sodiu, un ingredient minune când vine vorba de curățenie, și de ierburi aromatice la alegere. Poți opta pentru lavandă, care are un miros plăcut și de asemenea, este și plantă calmantă, care te relaxează, ori de rozmarin, al cărui miros nu este însă pentru oricine.

Cum folosești soluția pentru reîmprospătarea covorului

În funcție de cât de mare este covor, cantitățile pot să difere. Pentru un covor care are o mărime medie ai nevoie de jumătate de ceașcă de bicarbonat și de o lingură de ierburi aromatice.

ADVERTISEMENT

Aceste două ingrediente se amestecă într-un bol și apoi se întinde pe întreaga suprafață a covorului, unde se lasă să acționeze în jur de 15 minute.

Mirosul ierburilor aromatice va fi absorbit, iar rămășițele le poți strânge cu ajutorul aspiratorului. Nu doar că mocheta ta va fi mai curată, dar va avea și un miros plăcut o bună perioadă de timp.

ADVERTISEMENT

Nu uita că și zeama de lămâie este un ingredient esențial, atunci când vine vorba de curățarea covoarelor. Datorită proprietăților pe care le are, zeama de lămâie ne poate ajuta să scăpăm rapid de petele de ciocolată, cafea, ori de de cerneală pe care le avem pe covor.

Aceasta se combină cu puțină apă minerală, însă soluția nu se aplică direct pe covor, ci înmuiem o cârpă curată în ea, iar mai apoi frecăm covorul. Trucul este unul extrem de eficient și vei vedea rapid acest lucru.

ADVERTISEMENT
Tags: