Life

Trucul care te ajută să scapi instant de mirosul neplăcut din mașina de spălat vase. Ce trebuie să adaugi în interior

Există un truc care te ajută să îți cureți instant mașina de spălat vase. E super eficient și te scapă și de mirosul neplăcut.
11.06.2023 | 09:05
Trucul care te ajuta sa scapi instant de mirosul neplacut din masina de spalat vase Ce trebuie sa adaugi in interior
Trucul care te ajută să scapi instant de mirosul neplăcut din mașina de spălat vase. Sursă foto Pinterest
ADVERTISEMENT

Există numeroase produse din comerț care te ajută să îți cureți mașina de spălat vase. Dacă vrei să optezi însă pentru ceva mai natural, există soluții. Iar efectul pe care îl au este unul cu adevărat uimitor.

Trucul care te ajută să îți cureți instant mașina de spălat vase

De ceva timp, mașina de spălat vase este nelipsită din viața anumitor persoane. Este mult mai simplu să nu mai pierdem timp prețios în bucătărie spălând vasele la mână. Chiar și așa, un astfel de electrocasnic nu durează o veșnicie.

ADVERTISEMENT

La fel ca și mașina de spălat rufe, mașina de spălat vase se degradează și ea odată cu trecerea timpului. Se depune grăsimea în interior, iar unele alimente de pe vase pot rămâne acolo dacă aceasta nu este curățată eficient.

Cum să cureți mașina de spălat vase într-un mod natural? Dacă vrei ca electrocasnicul tău să funcționeze la capacitate optimă fără probleme, atunci asigură-te că adaugi suc de fructe în el.

ADVERTISEMENT

Cum este posibil acest lucru? Dacă adaugi suc de lămâie sau de portocală, vei vedea că mașina ta de spălat vase va funcționa mult mai bine. În cazul în care nu știai, acidul citric descompune și elimină grăsimea persistentă.

Practic, aceste două citrice îți curăță eficient mașina de spălat vase și de asemenea, o și parfumează. Astfel, după ce le folosești, vei vedea că poți obține un miros mult mai proaspăt, inclusiv și pe vase.

ADVERTISEMENT

Ingredientul care te scapă de mirosul neplăcut din interior

Mai ține cont și de faptul că dincolo de petele de grăsime și depunerile alimentare, în mașina ta de spălat vase se adună și calcarul. Poți însă să scapi de astfel de depuneri tot apelând la un truc. Adaugă oțet de spălat în mașina de spălat vase pentru a preveni acumularea depunerilor de calcar.

De asemenea, acest ingredient te ajută să ai și vase strălucitoare, fără a apela la produse toxice. Iar pentru mirosurile neplăcute există de asemenea trucuri naturale la care poți apela. Ca să îți cureți instant mașina de spălat vase și să te bucuri și de un miros plăcut, adaugă bicarbonat de sodiu și lămâie în ea.

ADVERTISEMENT

Se pregătește un amestec format dintr-o lingură de bicarbonat de sodiu, alături de sucul de la o lămâie stoarsă. Compoziția obținută se pune în interiorul mașinii de spălat, acolo unde se adună mirosurile neplăcute.

Un exemplu bun este zona în care se află filtrul ei. Acesta trebuie lăsat să acționeze în jur de jumătate de oră, iar mai apoi, mașina poate fi spălată și curățată ca și până acum.

ADVERTISEMENT