Life

Obiceiul care îți distruge mașina de spălat rufe. Ce nu trebuie să pui niciodată în cuvă

Există un obicei care îți poate distruge mașina de spălat rufe. Ai mare grijă ce pui în cuvă, pentru că efectele pot fi unele neașteptate.
02.06.2023 | 12:14
Obiceiul care iti distruge masina de spalat rufe Ce nu trebuie sa pui niciodata in cuva
Obiceiul care îți distruge mașina de spălat rufe. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Știai că există un obicei care îți poate distruge mașina de spălat rufe? Poate și tu îl faci fără să îți dai seama și nu înțelegi de ce acest electrocasnic ajunge să nu mai funcționeze ca la început.

Obiceiul care îți distruge mașina de spălat rufe

Uneori poate fi dificil să ținem cont de toate regulile când vine vorba de electrocasnice. Puține persoane citesc cartea tehnică a acestora, iar deseori alegem să le utilizăm așa cum știm noi mai bine. Unele lucruri însă pot avea efecte nedorite.

ADVERTISEMENT

Există un obicei care îți poate distruge mașina de spălat rufe în timp. Este vorba despre utilizarea detergentului pudră. Specialiștii spun că acesta nu trebuie adăugat în niciun caz în cuva mașinii. Care este motivul? Dizolvarea acestuia.

În momentul în care pui detergent pudră în cuva mașinii de spălat rufe, acesta nu se va dizolva complet. Cu atât mai mult dacă alegi să speli rufele la o temperatură ceva mai scăzută. Ce se întâmplă în timp?

ADVERTISEMENT

Acest lucru îți distruge mașina de spălat rufe treptat. În primul rând reziduurile de detergent ajung să se depună pe anumite piese ale mașinii de spălat. De asemenea, hainele tale vor avea și ele de suferit. Aspectul, dar și calitatea lor ar putea fi afectată.

Detergentul pudră rămas pe haine poate provoca iritații

Mai mult de atât, există situații în care prezența detergentului pudră pe haine poate provoca reacții alergice. În cele mai rele cazuri se poate ajunge chiar și la iritații nu tocmai plăcute la nivelul pielii și cu siguranță nimeni nu își dorește asta.

ADVERTISEMENT

Referitor la mașina de spălat, performanța ei poate de asemenea să fi afectată. În același timp, există și posibilitatea de blocare a acesteia, având în vedere depunerile formate în urma utilizării detergentului în cuvă.

În acest mod, mașina ta de spălat rufe nu va avea o viață atât de lungă. Mai bine alegi deci să pui detergentul de rufe în locul special pentru el. De asemenea, o altă recomandare ar fi să optezi pentru un detergent lichid.

În acest caz, riscurile sunt cu mult mai mici, iar electrocasnicul tău va fi în siguranță. Totodată, eviți și situația în care hainele tale ajung să fie pătate după ce sunt spălate și posibilele iritații cauzate de prezența acestuia.

ADVERTISEMENT
Viitorii miri, îngroziţi cu gândul la
Viitorii miri, îngroziţi cu gândul la "taxa pe darul de nuntă". Ciolacu explică impozitul de 70% pe veniturile nejustificate
Cum l-a prins DNA în flagrant pe Dumitru Buzatu: a fost trădat la...
Cum l-a prins DNA în flagrant pe Dumitru Buzatu: a fost trădat la o partidă de pescuit de omul lui de casă, Farmazon, regele asfaltului din Vaslui
”Nu mai pot face copii”. Anamaria Prodan a rupt tăcerea despre Flavius Nedelea,...
”Nu mai pot face copii”. Anamaria Prodan a rupt tăcerea despre Flavius Nedelea, fostul său partener
Spaima litoralului, dezvăluire despre impresarul condamnat la închisoare: Giovanni Becali chiar e mafiot
Spaima litoralului, dezvăluire despre impresarul condamnat la închisoare: Giovanni Becali chiar e mafiot
Unul dintre cei mai controversați voievozi români. Demn de tragediile lui Shakespeare, este...
Unul dintre cei mai controversați voievozi români. Demn de tragediile lui Shakespeare, este urmaș al lui Ștefan cel Mare
ADIO, BRUCE WILLIS! A venit anunțul trist. Câtă durere...
ADIO, BRUCE WILLIS! A venit anunțul trist. Câtă durere...
VIDEO Judecătoarea care a apărut pe jumătate goală într-o audiere virtuală: „Sunt singura...
VIDEO Judecătoarea care a apărut pe jumătate goală într-o audiere virtuală: „Sunt singura femeie care nu are dreptul să poarte costum de baie”
Ei sunt adevărații câștigători de la Vocea României. Nu au plecat cu marele...
Ei sunt adevărații câștigători de la Vocea României. Nu au plecat cu marele premiu, dar sunt auziți pe toate posturile de radio
Politicieni implicați în scandaluri sexuale. Lista completă
Politicieni implicați în scandaluri sexuale. Lista completă
Cum a reacționat Gigi Becali când o tânără i-a bușit bolidul de 500.000...
Cum a reacționat Gigi Becali când o tânără i-a bușit bolidul de 500.000 de euro. Reacția lui a devenit virală pe rețelele de socializare
Livia, fosta lui Bordea, s-a întors în căminul conjugal cu branula în mână....
Livia, fosta lui Bordea, s-a întors în căminul conjugal cu branula în mână. Vizibil slăbită, bruneta a așteptat un taxi
Anul 2024 este, în zodiacul chinezesc, anul Dragonului. Cum ne afectează?
Anul 2024 este, în zodiacul chinezesc, anul Dragonului. Cum ne afectează?