Life

Obiceiul care îți distruge mașina de spălat rufe. Ce nu trebuie să pui niciodată în cuvă

Există un obicei care îți poate distruge mașina de spălat rufe. Ai mare grijă ce pui în cuvă, pentru că efectele pot fi unele neașteptate.
02.06.2023 | 12:14
Obiceiul care iti distruge masina de spalat rufe Ce nu trebuie sa pui niciodata in cuva
Obiceiul care îți distruge mașina de spălat rufe. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Știai că există un obicei care îți poate distruge mașina de spălat rufe? Poate și tu îl faci fără să îți dai seama și nu înțelegi de ce acest electrocasnic ajunge să nu mai funcționeze ca la început.

Obiceiul care îți distruge mașina de spălat rufe

Uneori poate fi dificil să ținem cont de toate regulile când vine vorba de electrocasnice. Puține persoane citesc cartea tehnică a acestora, iar deseori alegem să le utilizăm așa cum știm noi mai bine. Unele lucruri însă pot avea efecte nedorite.

ADVERTISEMENT

Există un obicei care îți poate distruge mașina de spălat rufe în timp. Este vorba despre utilizarea detergentului pudră. Specialiștii spun că acesta nu trebuie adăugat în niciun caz în cuva mașinii. Care este motivul? Dizolvarea acestuia.

În momentul în care pui detergent pudră în cuva mașinii de spălat rufe, acesta nu se va dizolva complet. Cu atât mai mult dacă alegi să speli rufele la o temperatură ceva mai scăzută. Ce se întâmplă în timp?

ADVERTISEMENT

Acest lucru îți distruge mașina de spălat rufe treptat. În primul rând reziduurile de detergent ajung să se depună pe anumite piese ale mașinii de spălat. De asemenea, hainele tale vor avea și ele de suferit. Aspectul, dar și calitatea lor ar putea fi afectată.

Detergentul pudră rămas pe haine poate provoca iritații

Mai mult de atât, există situații în care prezența detergentului pudră pe haine poate provoca reacții alergice. În cele mai rele cazuri se poate ajunge chiar și la iritații nu tocmai plăcute la nivelul pielii și cu siguranță nimeni nu își dorește asta.

ADVERTISEMENT

Referitor la mașina de spălat, performanța ei poate de asemenea să fi afectată. În același timp, există și posibilitatea de blocare a acesteia, având în vedere depunerile formate în urma utilizării detergentului în cuvă.

În acest mod, mașina ta de spălat rufe nu va avea o viață atât de lungă. Mai bine alegi deci să pui detergentul de rufe în locul special pentru el. De asemenea, o altă recomandare ar fi să optezi pentru un detergent lichid.

ADVERTISEMENT

În acest caz, riscurile sunt cu mult mai mici, iar electrocasnicul tău va fi în siguranță. Totodată, eviți și situația în care hainele tale ajung să fie pătate după ce sunt spălate și posibilele iritații cauzate de prezența acestuia.

ADVERTISEMENT