Menținerea în siguranță a propriului telefon este foarte importantă. Posesorii de Android pot decurge la un truc prin care își pot proteja toate detaliile personale. Mai ales atunci când înmânează dispozitivul altei persoane. Despre ce este vorba?
Ți s-a întâmplat adesea, probabil, să dai telefonul altcuiva și să te simți oarecum tensionat deoarece ți-ar putea accesa anumite aplicații unde ai fotografii, mesaje sau numere pe care nu ți-ai dori să le vadă. Ca să nu se întâmple asta, trebuie să accesezi meniul ”Setări”.
Mai întâi, asigură-te că deții un Android 11, iar odată ce intri în ”Setări”, accesează butonul ”Securitate”, apoi ”Securitate și locație”, iar spre final ”Avansat” și ”Fixare aplicație”. Astfel, vă puteți alege secțiunile pentru care trebuie introdus un cod pin ca să fie vizualizate, informează The Sun.
Butoanele enumerate pot fi oricând dezactivate, odată ce recuperați telefonul. Dincolo de acestea, specialiștii au ajuns la concluzia că un Android poate fi mai bine securizat și prin instalarea unui antivirus sau prin setarea unui cod pin.
Totodată, este esențială o actualizare periodică a aplicațiilor, deoarece involuntar pot pătrunde viruși prin ele. În cazul în care îți pierzi telefonul, este bine să ai permanent o aplicație de localizare a semnalului. Există și unele care pot fi utilizate de la distanță pentru a șterge anumite fotografii sau mesaje din telefon.
De asemenea, aflându-ne într-o eră digitală destul de dezvoltată riscul unui atac cibernetic este inevitabil și pentru telefon, avertizează specialiștii. Astfel de situații nu sunt specifice doar lapturilor pe care le avem ci și calculatoarelor.
”Unul dintre miturile destul de frecvente printre posesorii de telefoane, la a căror răspândire participă din păcate și unii producători, este că sunt dispozitive foarte sigure. Impresia aceasta poate fi dăunătoare, pentru că se întâmplă adeseori ca utilizatorii să nu considere suficient de periculoase amenințările care circulă în această zonă a tehnologiei”, a precizat pentru panorama.ro Silviu Stahie, expert în securitate informatică la Bitdefender.
Aceeași sursă menționează că, de fapt, orice dispozitiv conectat la internet este vulnerabil, adică poate ajunge în posesia hackerilor, de aceea se îndeamnă la prudență. ”Dacă am pleca de la premisa că trebuie să avem grijă de securitatea telefoanelor, așa cum facem și cu restul dispozitivelor expuse online, atunci am trăi într-o lume mult mai sigură”, mai spune Silviu Stahie.
Atacurile cibernetice pot fi evitate mai spun specialiștii, dacă se iau în considerare reguli esențiale de siguranță. De exemplu, nu trebuie accesate mesaje cu link-uri necunoscute. Dacă faceți asta, trebuie să dați rapid un restart dispozitivului.