News

Atac cibernetic cu mesaje virusate pe telefon. Poliția Română: ”Nu accesați aceste link-uri!”

Poliția Română a emis o avertizare în care cere utilizatorilor de telefonie mobilă să nu acceseze un link primit pe SMS. Ar fi vorba, spun specialiștii, de un atac cibernetic extrem de periculos.
26.04.2022 | 12:15
Atac cibernetic cu mesaje virusate pe telefon Politia Romana Nu accesati aceste linkuri
Poliția Română avertizează asupra unui atac cibernetic. SMS-urile primite de cetățeni. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Utilizatorii serviciilor de telefonie mobilă din România sunt victimele unor atacuri cibernetice la scară largă în această perioadă.

Poliția Română avertizează asupra unui atac cibernetic. SMS-urile primite de cetățeni

La începutul acestei săptămâni, Poliţia Română a transmis o avertizare, pe pagina Facebook, în care cere cetățenilor să nu acceseze un link primit pe SMS.

ADVERTISEMENT

”Aţi primit şi dumneavoastră acest mesaj? Sperăm că nu aţi accesat acel link! Reamintim! Nu accesaţi link-uri primite de la persoane necunoscute! Nu vă lăsaţi înşelaţi!

Vă rugăm să distribuiţi acest mesaj şi să le reamintiţi persoanelor vulnerabile de riscurile la care se expun în mediul online! Vă mulţumim!”, se arată în mesajul Poliţiei.

ADVERTISEMENT

Expert în securitate cibernetică: ”Este vorba de un atac cibernetic la scară largă”

Pe acest subiect extrem de delicat s-a pronunțat și Mădălin Dumitru, expert în securitate cibernetică. El a declarat că este vorba despre un atac cibernetic.

Dumitru avertizează că ar putea fi un virus troian bancar, care este programat să extragă informații sensibile.

ADVERTISEMENT

”Este un atac cibernetic la scară largă. Foarte mulţi cetăţeni din România au primit acest mesaj cu un link. Recomandăm tuturor să nu dea click pe acest link şi să şteargă de îndată acest mesaj.

Se pare că este un virus, un troian bancar, care este programat să extragă informaţii sensibile şi să infecteze telefoanele utilizatorilor”, a spus specialistul, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a emis o alertă cu privire la o nouă tentativă de atac cibernetic asupra terminalelor mobile, prin intermediul unor mesaje SMS.

”Unii utilizatori au primit deja SMS-uri scrise defectuos în limba română, care conțin link-uri malițioase, ce redirecționează utilizatorul către site-uri compromise.

Scopul principal al atacatorilor este extragerea de la potențialele victime a datelor sensibile (personale, financiare și de autentificare). Nu furnizați astfel de date la cerere, după accesarea unor link-uri provenite din surse dubiose”, au transmis reprezentanții DNSC.

ADVERTISEMENT