Life

Cele mai periculoase plante din grădina ta. Taie-le neapărat sau ține-le departe da casa ta

Tu știi care sunt cele mai periculoase plante din grădina ta? Pe unele poate le-ai cultivat, în timp ce altele poate au crescut singure.
17.07.2023 | 13:36
Cele mai periculoase plante din gradina ta Taiele neaparat sau tinele departe da casa ta
Cele mai periculoase plante din grădina ta. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai periculoase plante din grădina ta? Mai toate florile au frumusețea lor. Chiar și așa, este bine să știm la ce riscuri ne expunem în anumite situații. Unele plante ne pot face mai mult rău decât credem.

Cele mai periculoase plante din grădina ta

După cum știm prea bine, există numeroase plante care sunt periculoase pentru animalele de companie. Mai sunt însă și plantele periculoase pentru oameni, dar și pentru altele din curte. Unele dintre ele ajung să ne crească în grădină fără ca măcar să ne dăm seama.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță dacă stai la curte ai observat că unele plante cresc fără ca măcar să îți dorești acest lucru. Unele poate fac umbră, iar altele poate arată mai bine pe gard ori pe zidul casei. Ele pot fi însă și destul de periculoase.

Spre exemplu, niște plante periculoase pot să îți afecteze unitatea exterioară a aerului condiționat. Vorbim aici despre plantele cățărătoare, cu rădăcini dure. Totodată, sunt și plante care pot ajunge în conductele de canalizare, înfudându-le.

ADVERTISEMENT

Una dintre plantele periculoase este chiar iedera englezează. Nu trebuie să o cumperi, pentru că în general apare singură în solul bine drenat și bogat în nutrienți. Aceasta trebuie plantată într-un ghiveci și ținută pe o terasă.

În caz contrar, dacă stă în pământ, ajunge să se extindă destul de repede. Și Rosa multiflora este o specie de trandafir care trebuie evitată. Poate sufoca restul vegetației din curtea ta, dacă nu ești atent.

ADVERTISEMENT

Planta care produce o substanță chimică

La rândul său, arbustul de fluture este una dintre aceste plante periculoase. Într-adevăr, este o plantă superbă, dar dăunează pereților grădinii. Prinde rădăcini foarte groase, e rezistentă, iar dacă vrei să scapi de ea, va fi extrem de dificil.

Iar o altă plantă interesantă dar periculoasă pentru grădina ta este Glicina Wisteria. Vorbim despre o plantă care se agăța de alte plante, ori de un gard sau de un perete pentru a se susține, arată housedigest.com.

ADVERTISEMENT

Are frunze verzi, strălucitoare și face și flori albe, albastre sau mov, care îți pot lua privirea. De asemenea și mirosul ei este unul plăcut. Partea proastă e însă că toate părțile plantei conțin glicozide, care sunt toxice.

În același timp, specialiștii spun că tulpinile sale strânse care se învârtesc pot sufoca ramurile copacilor. Astfel, o simplă plantă îți poate afecta întreaga grădină. Cogon Grass se numără și ea printre plantele periculoase.

La prima vedere poate părea o iarbă simplă inofensivă, însă pe parcurs devine agresivă. Rădăcinile sale au capacitatea de a produce o substanță chimică puternică. Mai apoi, aceasta va împiedica creșterea și dezvoltarea altor plante, sufocându-le.

ADVERTISEMENT