Life

Trucul prin care elimini mirosul neplăcut din bucătărie. Aceste ingrediente ieftine îți vin în ajutor

Pontul cu care scapi de mirosul de mâncare, după gătit. Produsele accesibile care sunt extrem de utile în această situație.
24.08.2023 | 07:40
Trucul prin care elimini mirosul neplacut din bucatarie Aceste ingrediente ieftine iti vin in ajutor
Pontul cu care scapi de mirosul de mâncare, după gătit. Produsele accesibile care sunt extrem de utile în această situație. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Trucul prin care elimini mirosul neplăcut din bucătărie. Aceste ingrediente ieftine îți vin în ajutor. Descoperă care sunt metodele pe care le recomandă specialiștii când vine vorba de pregătirea preparatelor culinare.

Pontul cu care scapi de mirosul de mâncare, după gătit. Produsele accesibile care sunt extrem de utile în această situație

Pontul cu care scapi de mirosul de mâncare, după gătit. Produsele accesibile care sunt extrem de utile în această situație sunt numeroase. Unul dintre acestea este bicarbonatul de sodiu, un praf alb care face minuni în curățarea suprafețelor din locuință.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să faci este să adaugi câteva linguri din acest ingredient pe o farfurie sau un bol. Se lasă substanța să acționeze câteva ore sau chiar pentru noapte după ce ai terminat de făcut mâncare. Acest praf are rolul de a absorbi mirosurile neplăcute.

O altă metodă are legătură cu cafeaua măcinată care se lasă pe masă sau pe tejgheaua din bucătărie. Aroma acesteia contribuie la mascarea aburului care rămâne după prăjeală. La fel de bine funcționează și oțetul alb.

ADVERTISEMENT

Lichidul folosit adesea pentru salate se lasă într-un vas pe aragaz, mirosul său răspândindu-se prin toată bucătăria. Oțetul este un produs simplu, util și accesibil la preț, care poate ajuta la neutralizarea mirosurilor.

De asemenea, combinația de apă și felii de lămâie sau coajă de lămâie este perfectă pentru a scăpa de mirosurile pe care le lasă mâncarea în bucătărie și în casă. Se fierbe amestecul pe foc mic pentru a se elibera aroma proaspătă de citrice.

ADVERTISEMENT

Sfaturi pentru îndepărtarea mirosului de prăjeală

Uleiuri esențialele se încadrează perfect la produsele simple, dar cu mai multe întrebuințări pentru casă. Ele se pun în difuzoare pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din aer care se fac atunci când gătim. Cele mai eficiente sunt cele de lămâie, lavandă, eucalipt sau mentă.

Amestecul de suc de lămâie cu puțină sare este extrem de util. Gospodinele trebuie să șteargă suprafațele din bucătărie cu această soluție dacă vor să înlăture aburii care se formează în bucătărie. Pentru a elimina reziduurile de grăsime se spală vasele din bucătărie imediat după gătit.

ADVERTISEMENT

Totodată, femeile nu trebuie să uite să aerisească încăperea, dar și restul camerelor din casă pentru că mirosurile neplăcute pot ajunge și aici. E bine să activăm sistemul de ventilaţie sau hota în timpul și după terminarea gătitului.

ADVERTISEMENT
Tags: