Life

Așa scapi de mirosul neplăcut din frigider. Remediile simple care elimină această problemă des întâlnită

Poţi scăpa de mirosul urât din frigider cu ajutorul câtorva remedii naturale. Sunt la îndemâna oricui şi foarte uşor de folosit.
04.08.2023 | 18:28
Asa scapi de mirosul neplacut din frigider Remediile simple care elimina aceasta problema des intalnita
Cum scapi de mirosurile neplăcute din frigider. Remedii simple, la îndemâna oricui / sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Mirosul neplăcut din frigider dă mari bătăi de cap oricărei gospodine. Alimentele perisabile sau fructele şi legumele de care uităm cu săptămânile, provoacă adesea un miros deranjant.

Cum scapi de mirosul neplăcut din frigider. Remediile simple care elimină această problemă des întâlnită

Pentru a evita acest lucru, este necesar ca frigiderul să fie curăţat regulat cu apă şi oţet. Astfel, mirosurile puternice sunt eliminate. Ba mai mult, există şi câteva remedii naturale care previn şi îndepărtează mirosurile neplăcute.

ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu, oţetul sau sucul de lămâie, cele mai simple remedii care elimină mirosurile neplăcute

Bicarbonatul de sodiu, oţetul sau sucul de lămâie se numără printre cele mai simple remedii. Sunt la îndemâna oricui şi foarte uşor de folosit. Tot ce trebuie să faci este să pui un castron pe un raft din frigider cu oricare dintre aceste ingrediente şi să îl laşi acolo câteva ore.

Vei observa că mirosurile neplăcute vor fi pur şi simplu absorbite. În cazul lămâii, aceasta poate fi folosită tăiată felii sau sub formă de suc. Totodată poate fi înlocuită cu succes de portocale, grepfrut sau mandarine.

ADVERTISEMENT

Un recipient cu făină de ovăz sau cafea proaspăt măcinată pot ajuta de asemenea cu succes la eliminarea mirosurilor de mâncare din frigider. Iar cărbunele s-a dovedit a fi mai eficient chiar şi decât substanţele chimice din comerţ.

Pudra de cărbune păstrată în frigider absoarbe garantat mirosul puternic cauzat de alimentele deteriorate. Tot ce trebuie să faci este să setezi temperatura la minim şi să nu deschizi uşa răcitorului timp de trei zile.

ADVERTISEMENT

Condimente precum scorţişoara sau cuişoarele acoperă cu succes mirosurile de mâncare din frigider

De asemenea, condimentele sunt un remediu la fel de eficient când vine vorba de mirosul neplăcut al frigiderului. Fie că vorbim de scorţişoară, cuişoare sau ienibahar, aromele lor exotice vor acoperi mirosurile de mâncare.

Sunt suficiente două, trei beţişoare de scorţişoară sau 10 cuişoare păstrate pe o farfuriuţă în interiorul frigiderului. Tot pe o farfurie mai poţi aşeza câteva dischete demachiante îmbibate în ulei esenţial de mentă.

ADVERTISEMENT

Pe lângă miros, menta are şi un efect revigorant care te va scăpa garantat de orice miros neplăcut sau puternic. Pentru rezultate garantate, este indicat să nu deschizi uşa refrigeratorului timp de o zi.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: