Life

Trucul simplu prin care poți curăța calcarul din baie. Nu vei mai avea nevoie de niciun produs profesional

Există un truc simplu prin care poți curăța calcarul din baie. Nu vei mai avea nevoie de niciun alt produs profesional din comerț.
28.08.2023 | 11:01
Trucul simplu prin care poti curata calcarul din baie Nu vei mai avea nevoie de niciun produs profesional
Trucul simplu prin care poți curăța calcarul din baie. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum poți curăța calcarul din baie? Află că există numeroase trucuri în acest sens. Nu ai nevoie de bani mulți, ci doar de niște ingrediente banale pe care sigur le ai deja în casă.

Trucul simplu prin care poți curăța calcarul din baie

Fără să vrei, calcarul se depune atât în baie cât și în bucătărie. Iar când vine vorba de curățarea lui, lucrurile pot fi și mai complicate. Asta e valabil în special la robineți, mașină de spălat și chiar și toaletă.

ADVERTISEMENT

Cum să cureți deci calcarul din baie? Foarte simplu. Te vei baza pe niște ingrediente naturale și ieftine. Baia ta va fi strălucitoare și totodată va avea și un miros plăcut. Și cine nu își dorește așa ceva?

În cazul în care nu știai, lămâia și oțetul de pot scăpa de calcarul din baie. Iar dincolo de acest aspect, dacă prepari o soluție cu aceste două ingrediente vei vedea că baia, dar și bucătăria ta, vor fi profund curățate.

ADVERTISEMENT

Cum se face această soluție? Prima oară stoarce zeama de la o lămâie. Aceasta trebuie amestecată cu o cantitate egală de oțet alb. Soluția se lasă să acționeze pe suprafețele pline de calcar câteva ore.

Indicat ar fi însă să stea o noapte întreaga, iar a doua zi, zonele să fie curățate cu apă curată. În acest mod este eliminat calcarul, iar mirosul va fi și el unul cât se poate de plăcut. Iar pentru cei care nu suportă mirosul de oțet, există soluții.

ADVERTISEMENT

Cum te poate ajuta ceapa să îți cureți mașina de spălat rufe

Nu trebuie decât să adaugi câteva picături de ulei esențial în soluția făcută. Nu va avea afecta proprietățile, ci din contră, îți va parfuma baia sau bucătăria plăcut. Dacă ai aflat cum să scapi de calcarul din baie sau bucătărie, e bine să știi ce să faci și la mașina de spălat.

Și aici se acumulează calcar destul mult. De ajutor îți va fi însă o ceapă. Chiar dacă pare greu de crezut, trucul este unul extrem de eficient. Nu trebuie decât să cureți patru cepe și să le bagi într-un ciorap.

ADVERTISEMENT

Fă apoi un nod pentru ca cepele să stea fixă. Ele vor fi adăugate în cuva mașinii, iar aceasta se pornește la un ciclu complet de spălare, la cea mai ridicată temperatură. Acidul ascorbic este cel care te va ajuta să scapi de calcarul depus, dar și de alte reziduuri.

ADVERTISEMENT