Life

Cum cureți eficient mașina de spălat de calcar. Metoda neobișnuită pe care o folosesc gospodinele cu experiență

Îți dorești să își cureți mașina de spălat de calcar într-un mod simplu, dar și eficient? Există o metodă extrem de simplă.
24.04.2023 | 07:47
Cum cureti eficient masina de spalat de calcar Metoda neobisnuita pe care o folosesc gospodinele cu experienta
Cum cureți eficient mașina de spălat de calcar. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vrea să cureți eficient mașina de spălat de calcar? Nu ai nevoie neapărat de toate produsele speciale din comerț pentru a face acest lucru. Există unele metode folosite de gospodine care au rezultate excelente. Și nu sunt deloc costisitoare.

Cum poți să îți cureți mașina de spălat de calcar

Nu este deloc dificil să îți cureți mașina de spălat de calcar. Totuși, trebuie să știi că acest lucru trebuie făcut regulat. În momentul în care calcarul se adună, mașina de spălat începe să se strice. Iar odată cu acest lucru, hainele ajung să prindă un miros neplăcut.

ADVERTISEMENT

Ce metodă folosesc gospodinele pentru a curăța mașina de spălat de calcar? În primul rând este nevoie de doar un singur ingredient și anume o lămâie. Aceasta va fi tăiată în jumate, iar mai apoi, pe fiecare parte se fac niște crestături.

Cele două jumătăți de lămâie vor fi puse într-un ciorap, care va fi legat. Evident, ciorapul cu lămâi va merge în mașina de spălat. Ea va fi pornită la ciclul obișnuit de spălare, iar mai apoi vei vedea că ai scăpat de calcar.

ADVERTISEMENT

Iar aceasta nu este singurul truc pe care trebuie să îl știi legat de mașina de spălat. După un număr mare de utilizări, aceasta va aduna niște reziduuri. Mai apoi, ele afectează spălarea hainelor, iar rezultatele nu vor mai fi cele de la început.

Trucul care te ajută să ai o mașină de spălat curată

Și în acest sens, există trucuri care pot fi aplicate. Pentru a curăța mașina de spălat într-un mod simplu, adaugă două tablete de mașină de spălat vase în tamburul mașinii tale. Dă drumul la un ciclu normal de spălare și ai grijă ca temperatura să fie de 60 de grade.

ADVERTISEMENT

În doar câteva minute, curățarea va fi completă, iar mașina ta de spălat va fi ca nouă. Mai mult de atât, hainele tale nu vor avea un miros neplăcut, ci din contră, unul proaspăt. Iar aceasta este doar unul dintre numeroasele trucuri pe care merită să le încerci.

Un alt truc eficient pentru rufe curate și o mașină de spălat funcțională este cel cu oțet și sare. Dacă alegi să pui aceste ingrediente în mașina de spălat, vei vedea rezultate de-a dreptul uimitoare. Sarea în primul rând ajută la etanșarea culorii din țesătură.

ADVERTISEMENT

Astfel, după o simplă spălare, hainele tale colorate vor fi mai strălucitoare și vor avea și culori mult mai vii. De asemenea, sarea îndepărtează și pete dure precum cele de ulei și poate să înlocuiască balsamul de rufe.

Oțetul la rândul său este un bun dezinfectant. El reduce urmele de săpun și elimină bacteriile. De asemenea, în timpul procesului de spălare, acesta protejează fibrele și neutralizează și mirosurile neplăcute.

ADVERTISEMENT