Life

Trucuri naturale împotriva transpirației. Bicarbonatul de sodiu, ingredientul minune pe caniculă

Iată câteva trucuri naturale împotriva transpirației, care te vor ajuta în zilele caniculare de vară. Bicarbonatul de sodiu este ingredientul minune pe care trebuie să îl ai în casă.
27.07.2021 | 19:41
Trucuri naturale impotriva transpiratiei Bicarbonatul de sodiu ingredientul minune pe canicula
Trucuri naturale împotriva transpirației. Bicarbonatul de sodiu, ingredientul minune pe caniculă. Sura foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Transpirația ne poate da bătăi de cap în sezonul cald, mai ales în zilele caniculare. Există câteva trucuri naturale care te pot ajuta să scapi de această problemă neplăcută.

Bicarbonatul de sodiu este doar unul dintre ingredientele pe care trebuie neapărat să le ai în casă.

ADVERTISEMENT

Trebuie luat în calcul faptul că este necesar să consulți medicul dacă problema transpirației persistă și nu se rezolvă cu nicio metodă. Transpirația este neplăcută, dar cu ajutorul ei eliminăm apa și toxinele din organism.

Trucuri naturale împotriva transpirației. Bicarbonatul de sodiu, ingredientul minune pe caniculă

Din cauza temperaturilor ridicate de afară, corpul nostru elimină mai multă apă decât de obicei și de aceea transpirăm în exces. Este un proces prin care organismul elimină toxinele și este sănătos, deși ne poate da bătăi de cap.

ADVERTISEMENT

Există unele trucuri care te pot ajuta să scapi de problema transpirației abundente. Produsele cosmetice împotriva transpirației pot fi riscante întrucât riști să-ți provoace iritații sau alergii. Variantele naturale sunt, astfel, mai potrivite.

Studiile arată că 3,5% din populația planetei se confruntă cu această problemă a transpirației excesive. Din fericire, unele soluții naturale te pot ajuta dacă le utilizezi corect.

ADVERTISEMENT

Un remediu eficient și accesibil oricui este bicarbonatul de sodiu alimentar. Acest ingredient te poate ajuta să elimini mirosurile neplăcute cauzate de transpirația picioarelor.

„Are un efect răcoritor, iar cel mai adesea este utilizat împotriva transpiraţiei picioarelor. Pentru a nu avea probleme, trebuie aplicat în interiorul încălţămintei”, recomandă Roxana Tomescu, asistent într-o farmacie, potrivit adevărul.ro.

ADVERTISEMENT

Ceaiul de salvie și mușețel poate fi, de asemenea, un remediu eficient pentru a lupta împotriva transpirației. Are un efect astringent și este recomandat persoanelor care transpiră în mod excesiv.

Acest ceai poate fi consumat sau, pur și simplu, aplicat pe zonele cu probleme ale corpului, cum ar fi axilele sau picioarele.

Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de salvie uscată cu câteva petale de muşeţel. Se ţine la infuzat timp de 15 minute, apoi trebuie efectuate cure de maxim trei săptămâni, pentru cele mai bune rezultate.

În cazul în care transpirația excesivă persistă, este cazul să ceri ajutorul unui medic specialist pentru a găsi cele mai bune soluții, astfel încât să nu-ți pui sănătatea în pericol.

ADVERTISEMENT