Life

Trucuri neobișnuite de machiaj. La ce poți folosi o lingură de unică folosință

Realizarea unui machiaj frumos nu trebuie să dureze neapărat ore întregi. Există o serie de trucuri care te pot ajuta să petreci mai puțin timp în fața oglinzii și să arăți impecabil.
09.05.2022 | 10:53
Trucuri neobisnuite de machiaj La ce poti folosi o lingura de unica folosinta
Trucuri neobișnuite de machiaj. Foto: Montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Uneori o femeie poate avea nevoie de ani de zile pentru a învăța să-și realizeze machiajul perfect. Acest lucru necesită timp și răbdare de care nu toată lumea dispune. Pe lângă faptul că forma feței și tipul de ten joacă un rol important, pentru unele persoane poate fi dificil să rețină tehnicile de aplicare ale produselor.

Trucuri neobișnuite de machiaj

Dacă te-ai regăsit în descrierea de mai sus, nu-ți face griji, există soluții. FANATIK a pregătit o listă cu trucuri neobișnuite de machiaj care te vor ajuta cu siguranță.

ADVERTISEMENT

Folosește o lingură de unică folosință pentru a-ți aplica mascara

Poți folosi o lingură de unică folosință pentru a-ți aplica mascara pe genele de jos. Astfel, nu te mai murdărești și, în același timp, poți pune mai multe straturi de produs.

Totodată, ustensila de bucătărie poate fi folosită și în aplicarea fardului de pleoape, pentru crearea unui cut crease perfect. Plasează lingura orizontal pe pleoapă și apoi întinde produsul pe deasupra acesteia.

ADVERTISEMENT

Ascunde pungile de sub ochi în doi pași

De cele mai multe ori, tendința e aceea de a aplica un strat de corector. Totuși, este o cale mai bună de a ascunde pungile de sub ochi. Astfel, prima dată trebuie să iluminezi cutele, apoi să aplici o nuanță puțin mai închisă pe zona umflată.

Cum să-ți evidențiezi ușor ochii

Un alt truc de machiaj ține de evidențierea ochilor. Amplasarea zonelor luminate este foarte importantă. Astfel, culorile deschise sau sidefate trebuie aplicate în colțul interior, în mijlocul ochiului și chiar sub sprâncene.

ADVERTISEMENT

Cum să readuci la viață mascara care s-a uscat

În timp, mascara se usucă, iar asta poate fi uneori supărător, mai ales dacă ai nevoie de ea urgent. Data viitoare, înainte să arunci rimelul, gândește-te că există o rezolvare. Adaugă două picături de soluție pentru ochi în tub, iar produsul va fi ca nou, gata de folosire. Totuși, dacă au trecut mai mult de 6 luni de când îl ai, cel mai bine ar fi să-l înlocuiești.

Cum să-ți faci ochii să pară mai mari

Dacă nu ai deja un creion nude în trusa de machiaj, ar fi momentul să-l cumperi, pentru că are o mulțime de întrebuințări. De pildă, aplicat pe linia apei, acest produs creează iluzia de ochi mai mari.

ADVERTISEMENT

 Fondul de ten trebuie să coincidă cu nuanța gâtului

Orice persoană care se machiază știe cât de dificil poate fi uneori să aleagă nuanța perfectă de fond de ten. Pentru a evita să pari palid sau, din contră, să dai impresia că ai o mască pe față, ține cont de acest truc. Potrivește culoarea produsului cu cea a gâtului, astfel nu vei da greș.

Fă-ți rujul să reziste mai mult

Dacă ai găsit nuanța perfectă de ruj, dar nu este rezistent la transfer, nu dispera! După ce ai aplicat produsul, pune un șervețel pe buze și apoi aplică un strat de pudră, asta va ajuta rujul să reziste mai mult.

Aplică blush-ul înaintea fondului de ten

Dacă ți se pare că după ce ai aplicat blush-ul obrajii tăi sunt mult prea roșii, folosește acest truc. Pentru un aspect mai natural, aplică fardul înainte de fond de ten, notează seventeen.com. 

 

ADVERTISEMENT