News

Trump, în fața justiției. Acuzații de subminarea alegerilor și Revolta de la Capitoliu: “Este o zi foarte tristă pentru America”

Donald Trump se declară nevinovat în fața tribunalului de la Washington pentru acuzații de subminare a alegerilor și revolta de la Capitoliu.
04.08.2023 | 23:50
Trump in fata justitiei Acuzatii de subminarea alegerilor si Revolta de la Capitoliu Este o zi foarte trista pentru America
Donald Trump se declară nevinovat în fața tribunalului de la Washington pentru acuzații de subminarea alegerilor și revolta de la Capitoliu. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Donald Trump se declară nevinovat în fața tribunalului de la Washington, confruntându-se cu grave acuzații privind alegerile prezidențiale din 2020 și revolta de la Capitoliu.

Trump pledează nevinovat

Trump este primul ex-președintele SUA care se confruntă cu o astfel de acuzație. În plus, politicianul se mai confruntă cu alte acuzații de dare de mită, manipularea documentelor clasificate și hărțuire sexuală, toate în acest an.

ADVERTISEMENT

La Washington, fostul președinte a fost întâmpinat de protestatari furioși care au exprimat nemulțumirea lor cu mesaje dure și caricaturi, comparându-l pe Trump cu Hitler.

“Mă aflu aici pentru că am așteptat 7 ani să vedem justiția luând măsuri pentru ceea ce a făcut fostul președinte”, a afirmat un protestatar anti-Trump.

ADVERTISEMENT

“Trump va trece peste. Probabil va deveni chiar şi mai popular. Doar ceea ce se întâmplă acum îl va face mult mai popular”, a fost părerea unui protestatar pro-Trump.

Ex-președintele american a apărut în fața magistraților la doar câțiva pași de locul revoltei de la Capitoliu, din 6 ianuarie 2021. În timp ce unii protestatari au exprimat speranța că justiția va fi făcută, alții susțin că politicianul va trece peste aceste procese și va deveni chiar mai popular.

ADVERTISEMENT

O zi “foarte tristă pentru America”

Fostul președinte a descris ziua ca fiind “foarte tristă pentru America”, exprimându-și regretul față de starea deplorabilă a orașului Washington.

“Este o zi foarte tristă pentru America. A fost foarte trist şi drumul prin Washington DC, să văd mizeria şi decăderea, toate clădirile distruse şi pereţii plini de graffitti. Nu aşa am lăsat acest loc. Este foarte trist să vezi asta”, a remarcat Trump.

ADVERTISEMENT

Următoarea audiere în instanță în cazul acuzației de subminare a alegerilor din 2020 este programată pe 28 august, dar Trump nu va fi obligat să participe. În plus, el este acuzat în alte două dosare, unul pentru manipularea documentelor clasificate și celălalt pentru dare de mită.

 

 

ADVERTISEMENT