Fotbal intern

Pedeapsă sau decizie tactică? De ce n-a jucat ŢUCUDEAN

Declaraţiile oferite de tatăl lui Ţucudean pentru FANATIK.RO, dar, mai ales, ale fotbalistului de la Dinamo, care nu a refuzat verbal o eventuală ofertă de la Steaua, au creat un război rece...
09.04.2014 | 00:02
Pedeapsa sau decizie tactica De ce na jucat TUCUDEAN
ADVERTISEMENT

Declaraţiile oferite de tatăl lui Ţucudean pentru FANATIK.RO, dar, mai ales, ale fotbalistului de la Dinamo, care nu a refuzat verbal o eventuală ofertă de la Steaua, au creat un război rece între conducere şi atacantul împrumutat de Standard Liege în “Groapă”. Iar prima mutare a lui Ionuţ Negoiţă şi Constantin Anghelache s-a concretizat la partida cu Oţelul, cînd atacantul de 22 de ani a fost trimis la încălzire, însă nu a fost utilizat nici un minut!

Tatăl lui Ţucudean: “Du-te la Steaua!”

Declaraţiile lui Laurenţiu Reghecampf, care a dezvăluit că la finalul sezonului va discuta un posibil transfer al lui George Ţucudean la rivala lui Dinamo, mai ales că este un adept al calităţilor pe care acesta le deţine, au fost întreţinute şi stimulate de către tatăl vîrfului, care a dezvăluit pentru FANATIK.RO că ar fi o mutare potrivită pentru fiul său. “Să aleagă ce este mai bine pentru el. Dacă George consideră că un transfer la Steaua l-ar avantaja, să se ducă în Ghencea. Ce contează că a jucat şi la Dinamo? Dacă va da două goluri, suporterii îl vor ierta imediat. Nu contează de unde îţi iei banii, atîta timp cît îţi faci treaba”, a declarat Ţucudean senior.

ADVERTISEMENT

Negoiţă dă din colţ în colţ

Declaraţiile ambigue de la finalul partidei cu Oţelul ale finanţatorului Ionuţ Negoiţă asupra situaţiei lui George Ţucudean au stîrnit semne de întrebare în rîndul fanilor dinamovişti, mai ales că expulzarea atacantului pe banca de rezerve a survenit la cîteva zile după ce acesta a declarat despre un posibil transfer la rivala din Ghencea că “niciodată să nu spui niciodată. Totul e posibil”. “Vom analiza toate variantele pe care le avem şi vom decide în vară ce vom face”, a fost răspunsul lui Negoiţă la întrebarea despre situaţia celui mai bogat dinamovist din lotul “haitei”.

Stoican l-a băgat în şedinţă!

Conştient de poziţia fragilă în care se află jucătorul său după conturarea transferului la Steaua, dorinţă confirmată atît de Laurenţiu Reghecampf, dar mai ales de tatăl fotbalistului dinamovist, Stoican a avut o discuţie specială cu tînărul vîrf. Conform surselor din cadrul lotului, tehnicianul a dorit să cunoască starea de spirit a elevului său. “Au vorbit despre cum se simte Ţucudean şi dacă e apăsat de presiunea creată în ultimele zile cu eventualul transfer la Steaua. Băiatul i-a spus lui Flavius să stea liniştit, că inima şi mintea îi sînt acum doar la Dinamo, unde vrea să marcheze cît mai multe goluri pînă la finalul sezonului. La final, însă, el i-a transmis un mesaj cît se poate de clar, spunîndu-i că doar Dumnezeu ştie ce se va întîmpla cu el din vară”, susţin sursele FANATIK.RO. 

ADVERTISEMENT

Explicaţiile lui Stoican: “Am încredere maximă în calităţile lui”

Contactat pentru a-şi expune punctul de vedere, Flavius Stoican a explicat de ce l-a ţinut pe jucătorul de 22 de ani pe tuşă în săptămîna în care s-a dezbătut transferul său la Steaua. “Pentru mine, întodeauna joacă fotbaliştii care sînt cei mai în formă. Bilinski şi Ţucudean sînt la fel importanţi în echipă. Ţucu a jucat titular după ce Kamil a dat două goluri, deci am maximă încredere în calităţile lui. Am vrut să îl bag imediat după pauză cu Oţelul, cînd eram conduşi. Ideea era să folosesc două vîrfuri. Apoi, jocul a decurs în favoarea noastră, am marcat de trei ori şi m-am gîndit să conserv rezultatul pe final. Nu s-a pus problema să fie pedepsit pentru ce a declarat şi nici să fie protejat de eventuala furie a fanilor. Suporterii lui Dinamo au toate motivele să îl aplaude pe Ţucudean pentru ce a făcut pînă acum la echipă. Vor veni meciuri grele şi eu am nevoie atît de el, cît şi de Bilinski”, a fost reacţia lui Flavius Stoican pentru FANATIK.RO.

800.000 euro este preţul cerut de Standard Liege pentru vînzarea lui George Ţucudean

Am spus că sînt foarte multi jucători buni la Dinamo, sînt cîţiva jucători importanti care mie mi-au plăcut. Vom avea nevoie de un atacant, dar pînă la vară mai sînt cateva luni bune. Cînd se va termina sezonul, vom analiza şi vom hotărî alături de patron ce trebuie să facem. Nu văd nicio problemă în a lua jucători de la Dinamo

ADVERTISEMENT

Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua