Sport

Dragoș Iancu, titular în premieră după accidentare! Tânărul fotbalist, față în față cu Vali Țicu în Hermannstadt – Petrolul

Dragoș Iancu și Valentin Țicu se înfruntă pe teren în Hermannstadt - Petrolul, în etapa a 6-a din play-out-ul SuperLigii. Ce decizie a luat Marius Măldărășanu.
25.04.2024 | 19:45
Dragos Iancu titular in premiera dupa accidentare Tanarul fotbalist fata in fata cu Vali Ticu in Hermannstadt  Petrolul
Dragoș Iancu și Valentin Țicu se înfruntă din nou pe teren în Hermannstadt - Petrolul. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Dragoș Iancu este titular pentru prima oară după accidentarea gravă suferită în luna septembrie 2023 după o intrare dură a lui Valentin Țicu. Marius Măldărășanu a luat decizia de a-l trimite pe teren pe Iancu, încă din primul minut, chiar în meciul cu Petrolul Ploiești, în etapa a 6-a din play-out-ul SuperLigii.

Dragoș Iancu, titular în premieră după accidentare! Tânărul fotbalist, față în față cu Vali Țicu în Hermannstadt – Petrolul

Valentin Țicu l-a accidentat grav pe Dragoș Iancu în meciul tur al sezonului regulat dintre Petrolul și Hermannstadt, scor 0-0, în etapa a 10-a din SuperLiga, pe 24 septembrie 2023. Mijlocașul ofensiv a suferit o fractură de peroneu, maleolă și ligamentele gleznei după intrarea imprudentă a fundașului stânga de la Petrolul Ploiești.

ADVERTISEMENT

Dragoș Iancu a bifat primul meci ca titular după accidentare chiar în duelul cu Petrolul din etapa a 6-a a play-out-ului, care are loc la Sibiu. Fotbalistul de 21 de ani îl înfruntă de la nivelul gazonului pe Valentin Țicu, de asemenea titular în partea stângă a apărării „lupilor galbeni”.

Marius Măldărășanu a luat decizia de a-l trimite titular pe Dragoș Iancu în extrema stângă. Astfel, fotbalistul revenit după accidentare nu îl va avea ca adversar principal pe Valentin Țicu, aflat pe partea stângă a defensivei Petrolului.

ADVERTISEMENT

Dragoș Iancu a revenit treptat pe teren la Hermannstadt

Dragoș Iancu a bifat primele minute după accidentarea groaznică suferită anul trecut în prima etapă din play-out. Mijlocașul de 21 de ani a evoluat 7 minute în victoria cu Dinamo, scor 3-0. Ulterior, Dragoș Iancu a mai bifat trei apariții.

Fotbalistul născut la Huedin a evoluat 11 minute cu U Cluj (1-1), 18 minute cu UTA Arad (3-1) și 23 de minute cu FC Botoșani (1-1). De altfel, doar în meciul cu Dinamo, Dragoș Iancu a evoluat în extrema dreaptă.

ADVERTISEMENT

În celelalte apariții de după accidentare, Dragoș Iancu a fost trecut de Marius Măldărășanu în extrema stângă. În prezent, fotbalistul de 21 de ani are o cotă de 250.000 de euro, conform Transfermarkt.com.

Daniel Paraschiv, golgheterul celor de la Hermannstadt, este doar rezervă la meciul cu Petrolul. Cu o victorie, echipa antrenată de Marius Măldărășanu poate urca până pe locul 2 în play-out, cu 31 de puncte, depășindu-le pe U Cluj și Oțelul.

ADVERTISEMENT

În cele două meciuri din sezonul regulat, Hermannstadt și Petrolul au remizat cu scor identic, 0-0. Terenul de pe „Municipal” este afectat de ploaia care a continuat să cadă la Sibiu, însă nu există zone pe gazon în care mingea să nu sară.

ADVERTISEMENT