Sport

Louis Munteanu, cerut cu insistență la Euro 2024: ”Edi Iordănescu nu îl poate ignora”

Mai puțin de 2 luni ne despart de startul Euro 2024, iar Louis Munteanu traversează o formă de zile mari și tot mai multe voci îl cer în lotul naționalei României.
25.04.2024 | 19:35
Louis Munteanu cerut cu insistenta la Euro 2024 Edi Iordanescu nu il poate ignora
Mai puțin de 2 luni ne despart de startul Euro 2024, iar Louis Munteanu traversează o formă de zile mari și tot mai multe voci îl cer în lotul naționalei României. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

UEFA a dat aviz favorabil pentru ca loturile reprezentativelor calificate la turneul final să fie formate din 26 de jucători, cu trei mai mult decât admisese inițial, măsura urmând a fi aprobată de Comitetul Executiv.

Edi Iordănescu, avertizat că Louis Munteanu trebuie să fie la Euro 2024

Bătălia pentru a prinde un loc în lotul lui Edi Iordănescu este acerbă, iar fostul internațional Ciprian Marica a mărturisit că Louis Munteanu se află într-o stare de grație și nu ar trebui să lipsească de la Euro 2024.

ADVERTISEMENT

”Trenul despre care ne vorbea Edward Iordănescu trebuie să mai facă un stop. Nu îl poate ignora pe Louis Munteanu! Este într-o formă incredibilă și nu poate fi ignorat. Nu există atacant român în acest moment care să fie peste Munteanu.

Într-adevăr, și pe Louis Munteanu trebuie să îl vedem în meciurile internaționale, unde miza este mai mare și adversarul mai bun. Trebuie să fim realiști. Aici, la nivelul SuperLigii, ai tendința să spui despre unii fotbaliști că sunt foarte buni.

ADVERTISEMENT

Dar, spre exemplu, Florinel Coman joacă extraordinar în campionat, iar la națională, unde nivelul este mai ridicat, nu mai este atât de vizibil și important”, a declarat Marica, pentru gsp.ro.

De ce nu reușesc jucătorii români în străinătate

Fostul atacant al naționalei nu înțelege de ce Louis Munteanu, care a ajuns la 5 goluri marcate în play-off, ultimul în victoria în fața Rapidului, nu a primit șanse la Fiorentina, dar a vorbit despre problemele fotbaliștilor români în străinătate.

ADVERTISEMENT

”Într-adevăr, pare că Louis Munteanu are o clasă, poate două peste fotbaliștii din România, însă rămâne de văzut dacă poate face față într-un campionat din Top 5 Europa. Nu înțeleg de ce nu a primit șanse la Fiorentina.

Dar atunci când concurența este mare, jucătorul român nu se simte bine. Și atunci apar problemele de adaptare. Puțini știu să gestioneze situațiile de genul”, a mai spus Ciprian Marica.

ADVERTISEMENT

Selecționerul Edi Iordănescu a primit veste teribilă. Olimpiu Moruțan s-a accidentat grav în Turcia și va rata Euro 2024. Fotbalistul de 24 de ani a suferit o ruptură la tendonul lui Ahile de la piciorul drept și va lipsi cel puțin 6 luni.

ADVERTISEMENT