News

Tudor Duma, tânărul care i-ar fi furnizat droguri lui Vlad Pascu, trimis în judecată. Acuzațiile aduse lui Maru

Tudor Duma, zis Maru, tânărul care i-ar fi furnizat droguri lui Vlad Pascu, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT.
06.12.2023 | 19:24
Tudor Duma tanarul care iar fi furnizat droguri lui Vlad Pascu trimis in judecata Acuzatiile aduse lui Maru
DIICOT l-a trimis în judecată pe Tudor Duma, presupusul dealer al lui Vlad Pascu. Acuzațiile aduse lui Maru. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Maru, pe numele său real Tudor Duma, dealerul care i-ar fi furnizat droguri lui Vlad Pascu, a fost trimis în judecată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

DIICOT l-a trimis în judecată pe Tudor Duma, cel care i-ar fi furnizat droguri lui Vlad Pascu. Acuzațiile aduse lui Maru

Decizie importantă luată de justiția din România, miercuri, 6 decembrie, în dosarul consumului de droguri în care este implicat Vlad Pascu, autorul tragicului accident de pe 19 august din stațiunea 2 Mai.

ADVERTISEMENT

Trei tineri din anturajul acestui șofer acuzat de ucidere din culpă au fost trimiși în judecată de DIICOT. Printre ei se află și Tudor Duma, poreclit Maru. Acesta este cel acuzat că i-ar fi furnizat stupefiante lui Pascu.

Suspecții din acest dosar: Tudor Duma, (zis “Maru”) şi fraţii Ştefan Ciprian Constantin şi Costin Anton Constantin, care se află în preventiv, sunt acuzaţi de trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată, deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată, şi nerespectarea regimului armelor şi munițiilor.

ADVERTISEMENT

Tudor Duma ar fi ”capul” infracționalităților

Din referatul DIICOT reiese că Maru este cel care îi furniza droguri lui Vlad Pascu. Reamintim că tânărul este cel care a spart farmacia Spitalului Floreasca cu puţin timp înainte de a fi ridicat şi dus la DIICOT pentru audieri.

Procurorii mai spun că, în perioada ianuarie – septembrie 2023, Maru ar fi cumpărat de la fraţii Constantin, în vederea traficării, diferite cantităţi de canabis, iar în luna aprilie a oferit participanţilor la o petrecere (inclusiv minori), aproximativ 10 grame metamfetamină cristal pentru consum. În plus, el a deţinut la domiciliul său în vederea traficării o cantitate Fentanyl, drog de mare risc.

ADVERTISEMENT

Tudor Duma mai este acuzat că a deţinut în vederea consumului propriu diferite cantităţi de canabis şi codeină (droguri de risc şi respectiv de mare risc). Anterior, în iulie 2022 a fost depistat de un echipaj de jandarmi pe raza judeţului Constanţa, având asupra sa o cantitate de canabis destinată consumului personal.

Actele de urmărire penală au mai relevat că Tudor Duma a deţinut la domiciliul său, fără drept, mai multe cartuşe, cu privire la care, în urma efectuării constatării tehnico-ştiinţifice balistice, s-a stabilit că este muniţie letală, supusă autorizării conform Legii 295/2004 (republicată) privind regimul armelor şi muniţiilor.

ADVERTISEMENT

În sarcina fraţilor Ştefan Ciprian Constantin şi Costin Anton Constantin s-a reţinut că i-au vândut lui Tudor Duma droguri în vederea traficării, iar la data de 14.09.2023 au deţinut, în scopul comercializării, cantitatea de 844,59 grame canabis. Unul dintre ei a deţinut pentru consum propriu şi alte cantităţi de canabis, precum şi o ţigaretă conţinând acest drog”, mai arată DIICOT.

ADVERTISEMENT