News

Dealerul lui Vlad Pascu a vrut să fure droguri, iar acum riscă 10 ani de închisoare. Decizia procurorilor, după ce Măru a spart spitalul de urgență

Tudor Duma, cunoscut drept Măru, dealerul de droguri al lui Vlad Pascu, riscă până la 10 ani de închisoare pentru furt calificat.
17.11.2023 | 14:09
Dealerul lui Vlad Pascu a vrut sa fure droguri iar acum risca 10 ani de inchisoare Decizia procurorilor dupa ce Maru a spart spitalul de urgenta
Tudor Duma, zis Măru, riscă 10 ani de închisoare după ce a dat spargere la depozitul de medicamente / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: George Călin / Inquam Photos / Instagram
ADVERTISEMENT

Procurorii au finalizat rechizitoriul lui Tudor Duma, alias Măru, în legătură cu spargerea pe care acesta a dat-o la unul dintre depozitele de medicamente de la Spitalul Clinic de Urgență București, la mijlocul lunii septembrie.

Măru a furat ser pentru perfuzii și a vandalizat pereții spitalului

Măru riscă până la zece ani de închisoare pentru furt calificat, după ce a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Dealerul de droguri al lui Vlad Pascu este acuzat că a forțat mai multe uși din incinta spitalului de urgență, pe data de 14 septembrie, cu doar o zi înainte să fie reținut în dosarul 2 Mai.

ADVERTISEMENT

Procurorii susțin că acesta a reușit să pătrundă în zona administrativă a unității medicale, pe care a vandalizat-o, inscripționând pereții cu o serie de însemne obscene. Ulterior, el a reușit să pătrundă în farmacia spitalului și în depozitul de seruri, de unde ar fi sustras mai multe substanțe folosite pentru perfuzii. Tânărul a mai încercat să ajungă și în depozitul cu medicamente a spitalului, însă nu a reușit să forțeze ușa de acces.

În acest dosar, Spitalul Clinic de Urgență București s-a constituit în parte civilă, urmând să solicite despăgubiri de la inculpat.

ADVERTISEMENT

Dealerul lui Vlad Pascu: ”Mă duc la pușcărie, dar nu contează”

Furtul calificat, la care a fost încadrat dealerul de droguri al lui Vlad Pascu, se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 10 ani, însă în cazul lui Duma nu există elemente agravante, respectiv nu a avut în posesie o armă și nu a pus în pericol viața cetățenilor pe drumuri publice. Astfel, cel mai probabil, magistrații nu vor cere mai mult de 5 ani de închisoare pentru fapta sa.

Măru nu a încercat niciun moment să-și ascundă fapta și chiar a intrat în live pe contul lui de Instagram, în timp ce dădea spargere la spitalul de urgență.

ADVERTISEMENT

„Băi, sunt rupt în gură deja. Sunt și beat. M-am strecurat în Spitalul Floreasca (…) Ați înțeles. Ce medicamente fur și eu de aici? Ia, ce-i asta oare?

O să mă duc la pușcărie zilele astea, dar nu contează. Să puneți story-uri multe cu #Maru, că altfel mă supăr rău, rău, rău (…) Am încercat să ciordesc și eu niște droage ceva, dar p…a mea, au doar măști și p…a mea pe aici. Nu știu ce poți să furi de aici”, a spus prietenul lui Vlad Pascu.

ADVERTISEMENT

Nu este clar nici până în acest moment cum a reușit Măru să ajungă în incinta spitalului Floreasca, obiectiv păzit 24 de ore pe zi de o firmă de securitate. Managerul unității medicale a anunțat, la vremea respectivă, că va demara o anchetă internă legată de acest incident.

Tudor Duma este cercetat și pentru trafic de droguri

Tudor Duma mai are, însă, o problemă. El este cercetat penal pentru trafic de droguri de mare risc, alături de frații Costin și Ștefan Constantin. Oamenii legii susțin că aceștia formau o rețea care-l aprovizionau cu droguri pe Vlad Pascu, tânărul care a ucis doi oameni cu mașina, în stațiunea 2 Mai. La momentul comiterii faptei, Pascu se afla sub influența narcoticelor.

În acest dosar, avocata lui Măru a depus la instanță o serie de înscrisuri medicale care atestă faptul că tânărul a fost diagnosticat la vârsta de 11 ani cu sindromul Asperger și cu ADHD. Din această cauză, Duma are probleme în a-și administra emoțiile, rezultatul fiind un comportament profund anti-social.

Din cauza acestor probleme, tânărul, care provine dintr-o familie bună, ar fi ajuns să consume droguri încă de la vârsta de 12 ani. Totuși, Măru a negat că la petrecerea din stațiunea 2 Mai, ar fi furnizat drogurile. El susține că Vlad Pascu a fost cel care a venit la chef cu substanțe interzise.

ADVERTISEMENT
Tags: