News

Tulpina Omicron, la fel de severă ca varianta Delta! Ce au transmis cercetătorii britanici

Tulpina Omicron, la fel de severă ca varianta Delta! Cercetătorii britanici de la Imperial College au transmis că noua tulpină ar putea să dea mari bătăi de cap.
18.12.2021 | 22:44
Tulpina Omicron la fel de severa ca varianta Delta Ce au transmis cercetatorii britanici
ADVERTISEMENT

Varianta de coronavirus Omicron ar putea fi la fel de severă ca tulpina Delta, conform descoperirilor timpurii ale cercetătorilor de la Imperial College London.

Aceștia au făcut un studiu care a evidențiat, de asemenea, riscul crescut de reinfecție pe care îl prezintă noua variantă și nevoia rapelului pentru a o combate.

ADVERTISEMENT

Tulpina Omicron, la fel de severă ca Delta!

„Studiul nu găsește nicio dovadă că Omicron are o severitate mai mică decât Delta, judecată fie după proporția de persoane testate pozitiv care raportează simptome.

Fie după proporția de cazuri care solicită îngrijiri spitalicești după infecție”, a spus echipa de cercetare, condusă de profesorul Neil Ferguson.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, ei au avertizat că datele de spitalizare „rămân foarte limitate în acest moment”. Studiul a spus că datele sugerează „cel mult modificări limitate de severitate în comparație cu Delta”.

Descoperirile ar putea distruge speranțele unor experți că o schimbare a virulenței noii variante ar reduce presiunea asupra sistemelor de sănătate, în ciuda nivelurilor ridicate de infecțiozitate ale Omicron.

ADVERTISEMENT

Profesorul Azra Ghani, epidemiolog la Imperial College din Londra și unul dintre autorii studiului, a subliniat „incertitudinea” cu privire la faptul că Omicron este sau nu mai puțin sever decât tulpinile anterioare.

„Deși poate dura câteva săptămâni pentru a înțelege pe deplin acest lucru, guvernele vor trebui să pună în aplicare planuri acum pentru a atenua orice impact potențial”, a spus ea, adăugând că rezultatele au demonstrat „importanța furnizării de doze de rapel ca parte a sănătății publice mai largi raspuns”.

ADVERTISEMENT

Varianta Omicron a coronavirusului se răspândeşte semnificativ mai repede decât Delta în ţări cu transmitere comunitară, cu o dublare a timpului de la 1,5 la 3 zile, a spus și Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Omicron, care a fost desemnată ca variantă îngrijorătoare pe 26 noiembrie, a infectat 89 de ţări din toate cele şase regiuni OMS până la 16 decembrie, a afirmat OMS.

Omicron se răspândeşte rapid în ţările cu un nivel ridicat de imunitate a populaţiei, dar nu este clar dacă acest lucru se datorează capacităţii virusului de a se sustrage imunităţii, transmisibilităţii sale crescute inerente sau unei combinaţii a ambelor

În cea mai recentă actualizare din punct de vedere tehnic privind pandemia de coronavirus, agenţia de sănătate a ONU a declarat că datele privind severitatea clinică a Omicron rămân limitate.

Sunt necesare mai multe date pentru a înţelege profilul de severitate şi modul în care severitatea este afectată de vaccinare şi de imunitatea preexistentă”, a spus OMS.

ADVERTISEMENT