News

Turcia, bombardamente în zonele kurzilor din Siria și Irak. Atacurile, un răspuns la atentatele din Istanbul. Video

Armata din Turcia anunță că a lansat bombardamente în zonele kurzilor din Siria și Irak. Ofensiva militară vine ca un răspuns la atentatele din Istanbul.
20.11.2022 | 11:05
Turcia bombardamente in zonele kurzilor din Siria si Irak Atacurile un raspuns la atentatele din Istanbul Video
Bombardamente ale forțelor aeriene din Turcia în orașele kurzilor din Siria și Irak. Răspuns la atentatele din Istanbul. Sursa foto: captură Twitter / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Turcia nu a rămas datoare după atentatele sângeroase care au avut loc pe 13 și 15 noiembrie în Istanbul și soldate cu zeci de morți și răniți.

Bombardamente ale forțelor aeriene din Turcia în orașele kurzilor din Siria și Irak. Răspuns la atentatele din Istanbul

Duminică, 20 noiembrie, Ministerul turc al Apărării a anunțat că armata țării a efectuat atacuri aeriene asupra bazelor militanților kurzi din nordul Siriei și nordul Irakului.

ADVERTISEMENT

Oficialii de la Ankara anunță că acestea ar fi fost folosite pentru a efectua atacuri asupra Turciei, relatează RTE.ie.

Atacurile armatei turce au vizat baze ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și ale miliției YPG, despre care Turcia spune că este o aripă a PKK în Siria.

ADVERTISEMENT


Publicația The Guardian precizează că atacurile aeriene au fost raportate împotriva unor orașe, inclusiv Kobane. Acesta este deținut de miliția kurdă.

”Kobane, oraşul care a învins Isis, este ținta bombardamentelor de către aeronavele ocupaţiei turce”, a declarat Farhad Shami, purtătorul de cuvânt al Forţelor Democratice Siriene (SDF) conduse de kurzi.

ADVERTISEMENT

Același oficial a mai precizat că au avut loc bombardamente aeriene și împotriva a două localități dens populate din provincia nordică Alep și provincia nord-estică Hasakeh.

În același timp, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului din Marea Britanie a anunțat că armata turcă a efectuat peste 20 de atacuri aeriene în cele două provincii.

ADVERTISEMENT

Turcia acuză militanții kurzi pentru explozia de pe bulevardul Istiklal din Istanbul

Guvernul turc a dat vina pe militanții kurzi pentru explozia de pe bulevardul Istiklal din Istanbul din 13 noiembrie, care a ucis șase persoane și a rănit peste 80.

Până în prezent, niciun grup nu și-a revendicat responsabilitatea pentru explozia de duminica trecută. PKK și SDF au negat implicarea în atentat.

Peste doar două zile, pe 15 noiembrie, o altă explozie cu maşină capcană a fost raportată tot la Istanbul.

Ministrul turc de interne, Suleyman Soylu, a spus că Ankara crede că ordinul pentru atacuri a fost dat de la bazele de la Kobane (Siria).

ADVERTISEMENT
Tags: