News

Turcia, lovită de un nou cutremur semnificativ. Seismul a avut o magnitudine de 6,4

Turcia a fost lovită din nou de un seism semnificativ, de data aceasta cu magnitudinea de 6.4, potrivit datelor oficiale prezentate de specialiști.
20.02.2023 | 19:42
Turcia lovita de un nou cutremur semnificativ Seismul a avut o magnitudine de 64
Cutremur în Turcia, 20 februarie. Foto: Youtube
ADVERTISEMENT

Nu se cunosc momentan detalii referitoare la victime sau la pagube materiale, însă cutremurul s-a produs din nou pe zona epicentrală a graniței dintre Turcia și Siria. Oficialii guvernamentali au transmis populației să stea departe de clădiri, pentru că există riscul real ca acestea să se prăbușească.

Notificarea cutremurului EMSC

Magnitudine 6,4 20.02.2023 17:04 REGIUNEA DE FRONTIERĂ TURCIA-SIRIA. Acești parametri sunt preliminari și pot fi revizuiți.  Un cutremur cu magnitudinea 6,4 a avut loc REGIUNEA DE FRONTIERĂ TURCIA-SIRIA la: 36.13N 36.04E Adâncime 10 km 20/02/2023 la 17:04:29 (Ora Universală)

ADVERTISEMENT

Locația cutremurului în raport cu orașele din apropiere: 70 km N de Latakia, Siria / populație: 340.000 / ora locală: Asia/Damasc, 14 km SV de Antakya, Turcia / populație: 210.000 / ora locală: Europa/Istanbul”, au transmis specialiștii.

Potrivit agenției de presă din Turcia Anadolu, au fost de fapt două cutremure. ”Au fost două cutremure cu magnitudinea de 6,4 în districtul Defne din Hatay și cu magnitudinea de 5,8 în districtul Samandag”, transmite sursa citată.

ADVERTISEMENT

Două cutremure cu magnitudinea de 6,4 s-au produs în districtul Defne din Hatay, iar apoi cu magnitudinea de 5,8 în cartierul Samandag. Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 s-a produs în districtul Defne din Hatay. Potrivit informațiilor de pe site-ul Președinției pentru Gestionarea Dezastrelor și Situațiilor de Urgență (AFAD), cutremurul a avut loc la ora 20:04 în cartierul Defne din Hatay.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,4 grade, care a fost resimțit și în provinciile din jur, a fost la o adâncime de 16,7 kilometri. A avut loc, de asemenea, un alt cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade După acest cutremur, un seism a avut loc în districtul Samandağ din Hatay la ora 20.07.

ADVERTISEMENT

Cutremurul cu magnitudinea de 5,8 s-a produs la o adâncime de 7 kilometri. Guvernatorul Hatay Doğan a transmis: ”Am primit unele rapoarte din cauza cutremurului din oraș, le evaluăm, scanările noastre continuă”.

Oficialul guvernamental  Fuat Oktay le-a transmis oamenilor din Hatay să stea deoparte de clădiri în aceste momente. ”Le rugăm cetățenilor noștri din regiune să stea departe de clădirile deteriorate și să urmeze cu atenție avertismentele echipelor noastre”, a transmis pe Twitter Oktay.

ADVERTISEMENT