News

Turcul care a ucis-o pe Mirela, amendat pentru că a sunat la 112, după moartea soției sale. Mesaj sinistru, pe gardul bărbatului

Principalul suspect în cazul cadavrului găsit pe A1 era convins că nu va fi prins de polițiști, în ciuda faptului că a comis foarte multe erori.
19.04.2024 | 15:44
Turcul care a uciso pe Mirela amendat pentru ca a sunat la 112 dupa moartea sotiei sale Mesaj sinistru pe gardul barbatului
Abdulkadîr Cam, turcul care a ucis-o pe Mirela și i-a dus cadavrul pe A1, era amenințat cu moartea de o familie care locuia în apropiere / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Antena 3, Google Street View, Facebook
ADVERTISEMENT

Abdulkadîr Cam, turcul care a mărturisit că a ucis-o pe Mirela Bitfoi, i-a tranșat cadavrul și l-a abandonat pe un câmp din apropierea autostrăzii A1, nu s-a gândit niciun moment să se ascundă sau să fugă din țară.

Turcul era convins că nu va fi prins, după ce a ucis-o pe Mirela și i-a dus cadavrul pe A1

Bărbatul era convins că nu va fi prins, cu toate că a acționat fără precauție și a lăsat în urma lui extrem de multe indicii care puteau conduce cu ușurință la el. Exemple în acest sens sunt sacii de gunoi în care a încărcat cadavrul tranșat, care erau folosiți de administrația sectorului 5, sau faptul că, după ce a comis crima, s-a întâlnit cu sora victimei și i-a predat buletinul Mirelei.

ADVERTISEMENT

Abdulkadîr era convins că autoritățile nu vor reuși să pună cap la cap piesele de puzzle ale crimei, pentru că-i desconsidera profund pe polițiști și pe procurori. Motivul era legat de moartea soției sale, care a făcut stop cardiac la câteva ore după ce a asistat la o scenă violentă, în care turcul a fost bătut cu o rangă de către o familie vecină din Rahova. Totuși, nimeni nu a fost găsit vinovat pentru moartea femeii.

A sunat la 112, supărat pe polițiștii care nu rezolvă cazul morții soției sale

Autoritățile nu doar că nu s-au agitat prea tare să rezolve plângerea turcului, însă l-au și amendat cu 2.000 de lei pe soțul acesteia, pentru că a cerut cu prea multă insistență informații din dosar.

ADVERTISEMENT

Întâmplarea s-a petrecut în august 2020, la mai puțin de două luni de la moartea soției lui Abdulkadîr. Turcul ajunsese să meargă aproape zilnic la Secția 19 de poliție în încercarea de a-i pedepsi cât mai repede pe cei pe care-i considera vinovați de moartea femeii.

În acea zi s-a întâmplat la fel, iar răspunsul polițiștilor a fost același: să aibă răbdare, pentru că dosarul este în lucru. Neștiind ce să mai facă și aflat într-o stare emoțională profund dezechilibrată, turcul a pus mâna pe telefon și a sunat la 112. S-a prezentat, a explicat situația și i-a spus dispecerei că vrea să discute cu cineva care să-i pună la dispoziție mai multe informații despre stadiul anchetei, mai ales că, zicea el, că nimeni nu-l ajută.

ADVERTISEMENT

L-au amendat cu 2.000 de lei că a apelat abuziv numărul de urgență 112

Doar că gestul avea să-l coste destul de mult. Abdulkadîr nu doar că nu a aflat nimic în plus din dosar, dar s-a trezit și cu o amendă de 2.000 de lei, pentru că a apelat abuziv numărul unic de urgență.

”Prin procesul-verbal contestat s-a reţinut în sarcina petentului că, în ziua de 18.08.2020, ora 09:00, aflându-se în București, în fața Secției 19 Poliție a apelat SNUAU 112 fără a avea un motiv justificat, după ce în prealabil a fost purtată o discuție civilizată cu acesta. Motivul apelării s-a circumscris faptului că nu a fost mulțumit de explicațiile primite, fără să existe o urgență”, se arată în dosarul cetățeanului turc.

ADVERTISEMENT

Abdulkadîr Cam a contestat în instanță procesul verbal și a reușit să-i impresioneze pe judecători cu drama sa. Într-un final, aceștia au fost de acord să-i schimbe amenda cu un avertisment.

”Astfel, instanța va atrage atenția petentului asupra pericolului social al faptei săvârșite, cu mențiunea de a nu considera actul de clemență al instanței drept o aprobare a comportamentului acestuia și cu recomandarea ca pe viitor să respecte dispozițiile legale”, se arată în motivarea instanței.

Soția turcului a murit de inimă, la câteva ore după ce și-a văzut bărbatul bătut cu ranga

Pe 28 iunie 2020, Abdulkadîr Cam a fost agresat de patru bărbați, care au intrat pe proprietatea lui și l-au lovit cu pumnii, picioarele și cu o bară metalică. Întreaga scenă s-a petrecut sub ochii soției turcului, care la câteva ore a făcut infarct și a murit.

Cetățeanul turc a făcut plângere împotriva agresorilor săi, pe care i-a acuzat de omor din culpă, însă procurorii au clasat cauza pentru această infracțiune, pentru că pe raportul medico-legal scria că moartea femeii nu a fost una violentă. În cele din urmă, agresorii au primit condamnări pentru lovire și alte violențe, precum și violare de domiciliu. Și acestea au fost, însă, cu suspendare.

Conflictul dintre Anbdulkadîr Cam și vecinii săi din cartierul Rahova este unul mult mai vechi, încă de pe vremea când cetățeanul turc s-a mutat aici și și-a deschis un service auto, la partenerul casei pe care o deține.

Turcul primea amenințări cu moartea scrise pe gardul proprietății

Turcul a chemat de mai multe ori poliția, acuzând că vecinii l-au agresat, i-au distrus acoperișul sau camerele de luat vederi și i-au vandalizat gardul. De asemenea, turcul a reclamat în permanență că este amenințat cu moartea și provocat (unul dintre scandaluri a început după ce vecinii i-au blocat ieșirea din curte cu propria mașină).

O dovadă a relației încordate dintre cele două părți apare inclusiv în arhiva Google Maps. În 2009, atunci când mașinile gigantului american au cartografiat pentru prima dată străzile din București, pe gardul casei lui Abdulkadîr era scris cu vopsea ”Gargamel (porecla turcului, n.r), cadavru”.

În martie 2024, Abdulkadîr Cam a ucis-o pe Mirela Bîtfoi, o femeie din Teleorman care lucra ca prostituată în București și cu care avea, se pare, o relație. Turcul a recunoscut în fața anchetatorilor că a omorât-o pe femeie pentru că îi datora bani și nu mai avea de gând să-i returneze. Crima ar fi avut loc în casa din Rahova, după care turcul a transportat cadavrul tranșat la 60 de kilometri de București, pe A1, acolo unde l-a abandonat pe un câmp.

ADVERTISEMENT
Tags: