Turismul începe să îşi revină după pandemie. Agențiile, companiile de zbor și cele de rezervări au creșteri uriașe la bursă

SPECIAL FANATIK
Marian Popovici   
în HotNews
27/05/2020, 13:58
Turismul începe să îşi revină după pandemie. Agențiile, companiile de zbor și cele de rezervări au creșteri uriașe la bursă SPECIAL FANATIK
Își revine turismul după pandemie! Agențiile, companiile de zbor și cele de rezervări au creșteri uriașe la bursă! Sursa: hepta.ro

Turismul a fost una dintre cele mai afectate ramuri în pandemia de coronavirus. Companiile de zbor au fost nevoite să își anuleze majoritatea curselor și să returneze banii clienților, iar agențiile de turism și firmele de rezervări au avut mari bătăi de cap după ce foarte multe țări și-au închis granițele.

Turismul începe să îşi revină după pandemie. Agențiile, companiile de zbor și cele de rezervări au creșteri uriașe la bursă

Însă, relaxarea măsurilor anti-COVID-19 luată de majoritatea guvernelor se vede și pe bursă, în ceea ce privește agențiile de turism, companiile de zbor sau cele de rezervări, care au înregistrat creșteri uriașe în ultimele zile.

TUI, un operator german de turism cu o valoare de peste 3 miliarde de dolari, și-a dublat în ultima săptămână prețul acțiunilor. Dacă vineri, o acțiune se vindea cu 3,38 de euro, în acest moment acțiunile se vând cu peste 6 euro.

TUI Travel, pe bursă
TUI Travel, pe bursă

Wizz Air, cea mai mare companie low cost din Europa de Est înregistrează și ea o creștere spectaculoasă pe bursă în ultima săptămână. Specialiștii se așteaptă ca acest trend să fie pozitiv în continuare.

Wizz Air, pe bursă
Wizz Air, pe bursă

The Priceline Group, compania care deține și site-ul de rezervări booking.com, cel mai mare de profil din lume, începe să își revină pe bursă după căderea istorică din ultimele două luni. Dacă vineri, 15 mai, acțiunea se vindea cu 1.384 de dolari, prețul a crescut spectaculos până miercuri, 27 mai, când o acțiune costă 1.746 dolari.

Booking.com, pe bursă
Booking.com, pe bursă

Ryanair este cel mai mare operator low-cost din lume și a anunțat disponibilizări masive din cauza crizei COVID-19. Însă, acțiunile de pe bursă încep să își revină, în special în ultima săptămână, după două luni de cădere.

Ryanair, pe bursă
Ryanair, pe bursă

Compania germană de linie, Lufthansa, a solicitat și a primit un ajutor financiar consistent din partea statului german, iar lucrurile arată bine și pe bursă pentru operatorul aerian, ale cărui prețuri pe acțiune au înregistrat creșteri.

Lufthansa, pe bursă
Lufthansa, pe bursă

Agenția de turism eDreams înregistrează, la rândul ei, o creștere spectaculoasă pe bursele de valori. De vineri, 22 mai, și până miercuri, 27 mai, prețul acțiunilor s-au dublat, ajungând la 3,38 de euro / acțiune.

eDreams, pe bursă
eDreams, pe bursă
Închide ×