News

Turist de 65 de ani, cu entorsă de gleznă, salvat cu elicopterul SMURD din Munții Făgăraș

Un turist de 65 de ani a fost salvat de către echipa Salvamont Sibiu după ce a suferit o entorsă la gleznă în Munții Făgăraș.
13.08.2023 | 22:56
Turist de 65 de ani cu entorsa de glezna salvat cu elicopterul SMURD din Muntii Fagaras
Turist cu entorsă la gleznă, salvat cu elicopterul SMURD. Foto: Facebook.
ADVERTISEMENT

Un turist în vârstă de 65 de ani a fost recuperat cu succes de către echipele Salvamont după ce a suferit o entorsă la gleznă în Munții Făgăraș. Incidentul a avut loc, duminică seara, în zona Șaua Cleopatrei.

Un turist de 65 de ani, recuperat din Munții Făgăraș

Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu a primit solicitarea de intervenție și a răspuns prompt, trimițând un elicopter pentru a efectua operațiunea de recuperare.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor furnizate de Salvamont, turistul a suferit o entorsă la gleznă în timpul unei drumeții în Munții Făgăraș. Echipa de salvamontiști a evaluat situația și a decis că cea mai eficientă metodă de a transporta turistul la o unitate medicală este prin intermediul unui elicopter. Astfel, elicopterul a fost mobilizat rapid pentru a ajunge în zona Șaua Cleopatrei.

Echipa de salvamontiști, în colaborare cu personalul medical aflat la bordul elicopterului, a reușit să recupereze turistul și să-l transporte în siguranță la spital pentru a primi îngrijiri medicale suplimentare.

ADVERTISEMENT

Operațiunea de salvare a reprezentat un efort bine coordonat între echipajul elicopterului și salvamontiști, asigurând siguranța și sănătatea turistului afectat.

“A intervenit patrula de prim răspuns de la Cabana Negoiu și elicopterul Smurd POA Braşov. S-a reușit preluarea victimei cu ajutorul elicopterului”, au precizat reprezentanții Salvamont Sibiu.

ADVERTISEMENT

Patru români, salvați de salvamontiștii sibieni și argeșeni

Salvamontiștii sibieni și argeșeni au intervenit pentru recuperarea unui grup compus din patru turiști români, care au rămas blocați pe Muchia Arpășelului. Turiștii nu au avut experiență în astfel de drumeții și au rămas blocați.

“Din cauza lipsei de experiență și a necunoașterii traseului aceștia au înaintat foarte anevoios, iar odată cu lăsarea întunericului au rămas blocați negăsind rutele de retragere din muchie.

ADVERTISEMENT

Neavând echipament de bivuac intervin cele 2 echipe de salvamontiști pentru recuperarea lor”, a transmis Salvamont Sibiu pe Facebook.

ADVERTISEMENT