Life

A vrut să urce pe munte pentru prima dată, dar experiența s-a transformat în coșmar. Ce a pățit un român în Bucegi

Un român a avut parte de o experiență de coșmar după ce a mers în munții Bucegi cu ghid turistic găsit pe internet. A sunat la Salvamont.
23.07.2023 | 21:46
A vrut sa urce pe munte pentru prima data dar experienta sa transformat in cosmar Ce a patit un roman in Bucegi
Un turist a avut parte o experiență de coșmar în munții Bucegi. Sursa foto: colaj Fanatik/ Salvamont Prahova
ADVERTISEMENT

Un român și-a dorit să meargă pentru prima dată pe un traseu montan în Munții Bucegi și a plecat cu un ghid găsit pe internet și cu un grup de persoane. Ce a urmat pentru el este de necrezut. A sunat la Salvamont pentru a se putea întoarce acasă.

Experiența de coșmar trăită de un român în munții Bucegi

România are peisaje de vis și trasee montane spectaculoase, unele mai simple, altele destul de dificile. Astfel că, atunci când au timp, mulți român ales să se avânte pe cărările munților noștri, în căutare de aer curat și, de ce nu, adrenalină.

ADVERTISEMENT

Asta și-a dorit un bărbat care și-a propus să meargă în Munții Bucegi. A găsit pe internet un ghid care promitea să parcurgă traseul dintre Gara Azuga şi Cabana Diham, împreună cu un grup mai mare de persoane.

La un moment dat, însă, bărbatul s-a abătut de la traseul marcat și a continuat să urce masivul pe firul unei văi, unde există și o pantă destul abruptă. Fiind la prima experiență de acest fel, turistul s-a simțit epuizat fizic și nu a mai putut urca.

ADVERTISEMENT

În loc ca întreg grupul să ia o pauză și să-l aștepte, ghidul l-a abandonat acolo și a continuat drumul alături de celelalte persoane. Dat fiind că în Munții Bucegi au avut loc numeroase tragedii de-a lungul timpului, o fată pierzându-și viața anul trecut după ce a alunecat în gol de la aproape 200 de metri, bărbatul s-a panicat.

,,Este revoltător”

Astfel, el a sunat la Dispeceratul Naţional Salvamont, iar salvatorii montani din Prahova s-au deplasat la fața locului și l-au ajutat să ajungă în siguranță acasă. Tot ei au fost cei care au făcut publică povestea turistului abandonat de ghid în Munții Bucegi.

ADVERTISEMENT

„Experiență neplăcută pentru un turist aflat la prima sa drumeție în zona montană. S-a alăturat unui grup condus de un așa-zis ghid ce își face reclamă pe rețelele de socializare. Aplătit o sumă de bani și au pornit la drum, pe traseul Gara Azuga-Cabana Diham.

La un moment dat, grupul s-a abătut de la traseul marcat și a continuat ascensiunea pe firul văii, care la un moment dat prezintă o pantă destul de abruptă. Turistul nostru, fiind la prima experiență montană, nu a mai putut înainta, fiind epuizat fizic. Este revoltător faptul că, așa-zisul ghid, a luat hotărârea să continue drumeția cu grupul, părăsindu-si pur și simplu clientul în pădure.

ADVERTISEMENT

Acesta, îngrozit, a sunat la Dispeceratul Național Salvamont, iar salvatorii montani de la formația județeană Azuga l-au recuperat și l-au coborât până în Gara Azuga. Rugăm doritorii de drumeții montane, mai ales cei ce se află la început, să fie cu mare băgare de seamă atunci când își aleg “ghidul montan” de pe internet, să nu dea peste acest personaj sau unul asemănător…”, a scris Salvamont Prahova pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT