News

Turiști, salvați din valuri, la Eforie Nord, după ce au ignorat steagul roșu. S-au spus rugăciuni în timpul resuscitării

Noi scene dramatice au avut loc pe plaja de Eforie Nord, acolo unde doi turiști au fost la un pas de moarte.
27.08.2023 | 17:35
Turisti salvati din valuri la Eforie Nord dupa ce au ignorat steagul rosu Sau spus rugaciuni in timpul resuscitarii
Unul dintre bărbații salvați din valuri a fost resuscitat minute întregi, în timp ce turiștii se rugau pentru el / Colaj foto: fanatik / Sursă foto: Salvamar Eforie Nord Facebook / Adevărul
ADVERTISEMENT

Poveste cu repetiție, pe litoralul românesc, acolo unde turiștii continuă să ignore semnalele salvamarilor, și să se avânte în valuri, deși marea este agitată.

Doi turiști, salvați din valuri. Unul a rămas fără cunoștință zeci de minute

Așa s-a întâmplat și duminică, pe plaja din Eforie Nord, unde doi turiști au fost salvați cu greu din mare, după ce au ignorat steagul roșu și au intrat în apă.

ADVERTISEMENT

Intervenția a fost mai dificilă în cazul unuia dintre ei, care a fost adus fără cunoștință pe mal. Tânărul a fost resuscitat zeci de minute de medicii de pe ambulanță, sub privirile îngrozite ale celorlalți turiști prezenți pe plajă.

Pentru că nu mai avea puls, unul dintre oamenii prezenți la fața locului, și-a împreunat mâinile și a început să se roage la Dumnezeu, în speranța că va ajuta la salvarea pacientului.

ADVERTISEMENT

Câteva minute mai târziu, bărbatul și-a recăpătat pulsul, iar medicii au putut să-l urce într-o ambulanță, pentru a-l transfera la Spitalul Județean Constanța. Potrivit Adevărul, starea lui este stabilă, dar gravă.

Câți turiști au murit înecați, vara aceasta, la Marea Neagră

Astfel de momente dramatice au fost des întâlnite pe litoralul românesc, în această vară. Statisticile arată că 17 persoane au murit înecate, doar în ultimele luni. În multe dintre cazuri, victimele au ignorat avertizările salvamarilor și au intrat în marea agitată, fără să mai poată ieși.

ADVERTISEMENT

La jumătatea lunii august, mai mulți turiști prezenți pe plaja de la Eforie Nord s-au încăierat cu salvamarii, deranjați de faptul că aceștia le-au interzis să intre în marea agitată. Scandalul a început după ce un turist a aruncat cu o piatră în direcția unui salvamar, care se afla pe un skijet.

În weekendul respectiv, patru persoane și-au pierdut viața în apropierea țărmului românesc al Mării Negre. Un al cincilea bărbat este căutat de o săptămână, după ce a intrat să facă o baie, în stațiunea Vama Veche, și n-a mai ieșit niciodată.

ADVERTISEMENT

Căutările au continuat în fiecare zi, însă până acum, nu s-a identificat nicio urmă care să conducă la găsirea lui.

ADVERTISEMENT
Tags: