News

Turistul francez dispărut în Munții Bucegi, găsit decedat. Bărbatul era angajat la Ambasada Franței

Final tragic pentru turistul francez dispărut în Munții Bucegi. Bărbatul a fost găsit decedat în cursul zilei de marți, 31 octombrie.
31.10.2023 | 14:44
Turistul francez disparut in Muntii Bucegi gasit decedat Barbatul era angajat la Ambasada Frantei
Final tragic pentru turistul francez dispărut în Munții Bucegi. Unde a fost găsit trupul său. Sursa foto: Salvamont Bușteni / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Turistul francez dispărut în urmă cu câteva zile în Munții Bucegi a fost găsit mort. Acest anunț a fost făcut marți de șeful Salvamont Bușteni, Laurențiu Paraschiv. Unde se afla trupul bărbatului.

Final tragic pentru turistul francez dispărut în Munții Bucegi. Unde a fost găsit trupul său

De mai multe zile, un turist francez în vârstă de 58 de ani a fost căutat de salvamontiști în masivul Bucegi. Bărbatul fusese dat dispărut, luni, 30 octombrie. ”Orice informaţie utilă şi veridică este binevenită”, au transmis salvatorii montani.

ADVERTISEMENT

Cetățeanul francez nu a mai fost văzut de când a plecat din București sâmbătă, 28 octombrie. Imediat cum au fost alertați de această situație, salvamontiștii din Sinaia și Bușteni au inițiat operațiuni de căutare.

Timp de două zile, nu au găsit nicio urmă a bărbatului. Au fost efectuate și căutări nocturne. Salvamontiștii spun că au folosit toate resursele disponibile pentru a investiga traseul parcurs de bărbat.

ADVERTISEMENT

Din păcate, o veste tristă a venit în cursul zilei de marți. Bărbatul din Franța a fost găsit de salvamontiști fără viață. ”A fost găsit mort pe Jepii Mici, în partea inferioară. Ar fi căzut circa 80 de metri din potecă. Trupul va fi recuperat pe cale terestră”, a precizat Laurenţiu Paraschiv, șeful Salvamont Buşteni, pentru Agerpres.

Bărbatul era angajat la Ambasada Franței

Tot în cursul zilei de marți, cu puțin timp înainte de vestea tragică oferită de Salvamont Bușteni, reprezentanții Ambasadei Franţei la București au confirmat că turistul francez este un angajat al Ambasadei Franței în România.

ADVERTISEMENT

În legătură cu anunţul publicat de Salvamont România putem confirma că este vorba despre un angajat al Ambasadei Franţei în România. Precizăm că este o persoană în condiţie fizică bună, familiarizat cu regulile specifice ale urcatului pe munte, care a parcurs şi alte trasee montane din România”, a anunțat instituția diplomatică.

Încă de luni seara, Salvamont Buşteni anunța că bărbatul în vârstă de 58 de ani a plecat sâmbătă dimineaţă din Bucureşti şi a ajuns în staţiunea de pe Valea Prahovei. Avea în plan să parcurgă traseele Buşteni – Cabana Gura Diham, Cabana Mălăieşti, Vârful Omu, retur Babele, Sinaia sau Buşteni – Jepii Mici – Cabana Caraiman – Cabana Piatra Arsă – retur Sinaia gară.

ADVERTISEMENT

”Un turist francez de 58 de ani este cautat de salvamontisti in Muntii Bucegi. Constituție atletică, 1.85 înălțime, 80kg. Acesta a plecat sâmbată dimineața din București și a ajuns în Bușteni cu intenția de parcurge două posibile trasee: Varianta1 – Busteni, Cab.Gura Diham, Cab.Malaiesti , Vf. Omu, retur Babele, Sinaia…

Varianta 2- Bușteni.. Jepii Mici, Cab. Caraiman, Cab. Piatra Arsa, retur Sinaia gara. Orice informație utilă și veridică este bine venită”, anunțau cei de la Salvamont.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a...
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a Rusiei
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
"M-am întors la el, dar nu a mai zis nimic". Gheorghe a murit sub ochii iubitei, ucis de un capac de canal, în Belgia. Urma să se căsătorească la vară
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea...
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Salarii foarte mari pentru românii din Spania. Ce venituri oferă angajatorii
Salarii foarte mari pentru românii din Spania. Ce venituri oferă angajatorii
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată