News

Uber, interzis de instanță la Cluj. Cum a reacționat compania după decizia magistraților

26.04.2019 | 15:12
Uber interzis de instanta la Cluj Cum a reactionat compania dupa decizia magistratilor

Tribunalul Specializat Cluj a emis, pe data de 25 aprilie, o decizie în ceea ce privește legalitatea serviciului Uber în Cluj-Napoca. În urma primei analize asupra deciziei Curții de Apel Cluj, oficialii Uber au oferit reacțiile sale și alte câteva precizări în acest context. “Decizia este dezamăgitoare, însă dorim să-i asigurăm pe pasagerii și pe șoferii parteneri care se bazează pe Uber în Cluj că aplicația poate continua să funcționeze.”

Uber este interzis la Cluj. Ce spun oficialii despre decizia din instanță?

Tribunalul Specializat Cluj a decis interzicerea serviciului Uber în Cluj-Napoca pe data de 25 aprilie. Oficialii companiei ride-sharing au făcut primele declarații după decizia din instanță, alături de câteva precizări despre hotărârea în cauză. “Între timp, am schimbat modul în care operăm, iar în prezent lucrăm doar cu operatori de transport autorizați.

Multe țări din UE au reglementat serviciile de ridesharing precum Uber, oferind astfel mai multe opțiuni de mobilitate cetățenilor lor. Avem încredere că România se va alătura în curând acestui trend”, au declarat oficialii Uber.

Uber a fost interzis în Cluj-Napoca. Care a fost declarația oficialilor de la car-sharing?
Uber a fost interzis în Cluj-Napoca. Care a fost declarația oficialilor de la car-sharing

“Uber nu este, de fapt, respins în Cluj”

Din perspectiva oficialilor Uber România, decizia Curții de Apel arată că o parte din acțiunile cerute de reclamanți au fost respinse, iar că serviciul Uber nu este, de fapt, respins în Cluj. “Cu toate acestea, se pare că decizia a dispus încetarea activităților de suport direct pentru șoferii parteneri oferite de către Uber Systems România în Cluj Guvernul României s-a angajat recent să reglementeze serviciile de ridesharing, în următoarele săptămâni, printr-o ordonanță de urgență Țări precum Finlanda, Portugalia, Estonia, Lituania, Croația, Slovacia, Cehia sau Polonia au adoptat sau sunt în curs de adoptare a unor reforme care deschid piața pentru noi alternative de mobilitate, cum ar fi aplicațiile de ridesharing”, completează aceștia în declarația dată publicității în această dimineață.