News

Ucraina a atacat podul care leagă Crimeea de Herson. Este un punct de trecere-cheie între cele două regiuni

Armata ucraineană anunţă că a lansat un atac cu rachetă într-un punct strategic din Crimeea. Dmitri Medvedev, declarații halucinante.
30.07.2023 | 16:50
Ucraina a atacat podul care leaga Crimeea de Herson Este un punct de trecerecheie intre cele doua regiuni
Ucraina a atacat podul care leagă Crimeea de Herson. Sursa foto Agerpres
ADVERTISEMENT

Ucraina a atacat podul care leagă Crimeea de Herson, potrivit unui anunț făcut duminică de reprezentanți ai departamentului de comunicare strategică. Este vorba de Podul Ciongar, care reprezintă un punct de trecere-cheie între cele două regiuni.

Ucraina a atacat podul care leagă Crimeea de Herson

Informațiile privind atacul cu rachetă apar după ce Vladimir Saldo, guvernatorul rus Hersonului, a transmis că Ucraina a atacat cu 12 rachete cu rază o linie ferată între Herson şi Crimeea.

ADVERTISEMENT

Însă, el a precizat că toate rachetele au fost interceptate de soldații ruși și a raportat că infrastructura a fost „usor avariată”. Amintim că acesta este al doilea atac al Podului Ciongar din ultimele două luni.

Totodată, armata ucraineană susține că a înregistrat progrese lângă Bahmut și că avansează „treptat”, dar sigur spre Melitopol şi Berdiansk. „Astăzi am avansat mai mult pe flancul sudic în jurul Bahmut”, a transmis ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Anna Maliar.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, autoritățile locale din Zaporojie au anunțat că a avut loc un atac. În urma acestuia, două persoane, un bărbat și o femeie au murit. O altă persoană a fost rănită.

„O rachetă inamică a atins o zonă deschisă. Din nefericire, un bărbat şi o femeie au fost ucişi. O altă femeie a fost rănită. Unda de şoc a distrus geamurile unui clădiri înalte, a avariat sediul unei instituţii de educaţie şi un supermarket”, a anunțat secretarul Consiliului Municipal din Zaporojie Anatoli Kurtev.

ADVERTISEMENT

Dmitri Medvedev: „Vom folosi arma nucleară dacă ofensiva ucrainenilor va avea succes”

O declarația halucinantă a fost făcută, duminică, de fostul președinte rus Dmitri Medvedev, care spune că Moscova va folosi arma nucleară dacă ofensiva ucrainenilor va avea succes, potrivit Reuters.

„Imaginați-vă că… ofensiva, care este susținută de NATO, ar fi un succes și ar smulge o parte din teritoriul nostru. Atunci am fi forțați să folosim o armă nucleară în conformitate cu regulile unui decret al președintelui Rusiei.

ADVERTISEMENT

Pur și simplu nu ar exista altă opțiune. Așa că dușmanii noștri ar trebui să se roage pentru (succesul) războinicilor noștri. Să se asigure că nu se declanșează un foc nuclear global”, a scris acesta în mediul online.

ADVERTISEMENT