News

Ucraina a identificat un comandant rus care a ordonat masacrul din Bucea. Cine este Omurbekov Asanbekovici

Presa din Ucraina transmite că a identificat comandantul rus care a comandat masacrul din orașul Bucea, un locotenent - colonel din brigada 64 de artilerie motorizată.
05.04.2022 | 07:42
Ucraina a identificat un comandant rus care a ordonat masacrul din Bucea Cine este Omurbekov Asanbekovici
Asanbekovici este primul comandant suspectat în cazul masacrului de la Bucea. Credit foto: Rossiya 24/east2west news
ADVERTISEMENT

Masacrul de la Bucea a atras indignarea comunității internaționale, liderii din întreaga lume cerând anchetarea și pedepsirea celor care au făcut aceste acte de cruzime, dar și cei care le-au ordonat.

Măcelarul de la Bucea

Autoritățile de la Kiev au anunțat, la scurt timp de la anunțul legat de această tragedie, începutul unei anchete pentru identificarea celor implicați în torturarea și uciderea a sute de civili ucraineni.

ADVERTISEMENT

Acum, după cum arată investigațiile realizate de serviciile secrete din Ucraina, numele unui posibil comandant rus care ar fi ordonat aceste crime de război a fost făcut public. Este vorba despre locotenent-colonelul Omurbekov Asanbekovici, notează The Mirror.

Pe lângă detaliile legate de unitatea militară de care aparține, pe un cont de telegram au fost publicate și datele de contact ale acestui comandant.

ADVERTISEMENT

Colonelul s-ar afla la conducerea brigăzii motorizate numărul 64. După cum arată informațiile ajunse în spațiul public, această unitate ar fi ocupat orașul Bucea.

O parte din informațiile legate de colonelul Omurbekov Asanbekovici și unitatea pe care o conduce au fost publicate de către activiștii ucraineni. Aceștia au arătat că soldații aparțin de unitatea 51460, aflată în satul Knyaze-Volkonskoye, în regiunea Habarrovsk.

ADVERTISEMENT

Pe lângă numele acestui comandant, în presa ucraineană au ajuns și detalii despre unitățile rusești implicate în ocuparea orașului Bucea. Printre acestea se numără: brigada 36 de tancuri a districtului militar de est, regimentul 31 de parașutiști a diviziei 98, regimentele 104 și 234 din cadrul diviziei 76 și regimentul 63 al Gărzii Naționale a Rusiei.

Crimele de război din Bucea, investigate

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a transmis că a început investigarea crimelor de război care au avut loc pe teritoriul țării sale. El a mai adăugat că vor fi făcute eforturi pentru identificarea celor vinovați și că autoritățile din țara sa vor colabora cu instituțiile internaționale în acest sens.

ADVERTISEMENT

“Tocmai am început o investigaţie asupra a ceea ce au făcut invadatorii. În prezent, doar în Bucea, există informaţii cu privire la mai mult de 300 de persoane care au fost torturate şi ucise. Cel mai probabil, lista victimelor va fi mult mai lungă, după ce întreg oraşul va fi verificat”, a transmis Zelenski.

ADVERTISEMENT