News

UE deschide un coridor aerian umanitar în Gaza, prin Egipt. “Palestinienii nu pot plăti preţul barbariei Hamas”

Ursula von der Leyen a precizat că palestinienii au nevoie de sprijin. Astfel, va fi deschis un coridor aerian umanitar.
16.10.2023 | 23:39
UE deschide un coridor aerian umanitar in Gaza prin Egipt Palestinienii nu pot plati pretul barbariei Hamas
UE deschide un coridor aerian umanitar în Gaza. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Uniunea Europeană a anunțat că va deschide un coridor aerian umanitar în Gaza, prin Egipt, potrivit președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Informația a fost confirmată, luni, de liderii europeni.

UE deschide un coridor aerian umanitar în Gaza

Ursula von der Leyen a precizat că palestinienii au nevoie de sprijin și nu pot plăti pentru faptele atroce comise de gruparea Hamas. Primele zboruri cu materiale umanitare ar urma să ajungă chiar în această săptămână în Fâșia Gaza.

ADVERTISEMENT

„Palestinienii din Gaza au nevoie de ajutor umanitar. Deschidem un coridor umanitar prin Egipt. Primele două zboruri vor pleca săptămâna aceasta şi vor aduce materiale umanitare în Gaza.

Nu poate exista nicio justificare pentru actul terorist al Hamas. În faţa acestei orori, Israelul are dreptul să se apere, în conformitate cu dreptul umanitar şi internaţional.

ADVERTISEMENT

Şi chiar acum, palestinienii din Gaza au nevoie de ajutor umanitar. Ei nu pot plăti preţul pentru barbaria Hamas”, a declarat, luni, 16 octombrie, președinta CE, Ursula von der Leyen.

Potrivit reprezentanților Comisiei Europene, vor fi oferite ajutoare umanitare de la UNICEF. Este vorba inclusiv de adăposturi, medicamente și truse de igienă personală, care vor ajunge la palestinieni.

ADVERTISEMENT

„O adevărată catastrofă”, pe cale să se producă în Gaza

Înainte de anunțul CE, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) semnala faptul că dacă oamenii din Gaza nu vor fi ajutați în cel mai scurt timp posibil, „o adevărată catastrofă” se va produce aici.

Palestinienii din Fâșia Gaza sunt pe punctul de a rămâne fără produse esențiale precum apă, produse alimentare și combustibili, în urma conflictului dintre Hamas și Israel. De la începutul războiului, în Israel au murit peste 1.400 de persoane.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe victime sunt din rândul civililor. Totodată, 199 de oameni au fost luați ostatici de Hamas. Israelienii au ripostat și au ucis în Fâșia Gaza peste 2.700 de oameni, cei mai mulți civili.

 

 

 

ADVERTISEMENT