Fotbal intern

UEFA schimbă gazonul de pe Arena Națională? ”Va fi un mix între iarba naturală şi cea sintetică”

03.12.2018 | 14:43
UEFA schimba gazonul de pe Arena Nationala Va fi un mix intre iarba naturala si cea sintetica

Conducătorii UEFA i-au în calcul să se ocupe de schimbarea gazonului de pe Arena Națională din Capitală, dacă acesta nu va fi corespunzător pentru Campionatul European din 2020. Principalul stadion al României va organiza patru meciuri de la turneul final, trei din faza grupelor și unul din optimile de finală.

”Nu am mai fost pe Arena Naţională de la derby, de la Dinamo – FCSB. Legat de gazon ştiu că din primăvară o să vină cei de la UEFA şi o să-l schimbe dacă nu corespunde standardelor”, a declarat antrenorul secund al echipei naționale a României, Adrian Mihalcea, pentru prosport.ro.

Așa arata gazonul de pe Arena Națională la derby-ul Dinamo - FCSB
Așa arata gazonul de pe Arena Națională la derby-ul Dinamo – FCSB

UEFA schimbă gazonul de pe Arena Națională: ”Ăștia nu se joacă în această privință”

”Din ce am înţeles, cei de la UEFA fac un mix între iarba naturală şi cea sintetică şi astfel va fi mai trainică faţă de ceea ce a fost însămânţat până acum. Oricum, va dura fiindcă nu se joacă UEFA cu starea gazonului. Nu ştiu procentul de sintetic integrat în natural, nu ştiu dacă va fi ca în Rusia, adică de 50 şi 50 la sută”, a mai spus Adrian Mihalcea despre o eventuală implicare a UEFA în schimbarea gazonului de pe Arena Națională.

Înainte de tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului European din 2020, directorul de competiţii de la UEFA, Martin Kallen, a anunțat că forul european va face o inspecție generală în martie 2020 și dacă gazonul nu este la standardele cerute s-ar putea implica.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a luat decizia să închidă temporar Arena Națională până la schimbarea gazonului. Acesta s-a deteriorat chiar înaintea derby-ului din Liga 1 Betano dintre echipele Dinamo și FCSB, după ce pe cel mai mare stadion al țării s-a disputat Cupa Centenarului, o competiție dedicată copiilor.