News

Ultima afacere a Mirunei Pascu este în pericol. Motivul pentru care Fiscul a trimis notificare firmei mamei lui Vlad Pascu

Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, care a fost trimisă în judecată pentru influențarea declarațiilor și amenințare, este asociată în mai multe firme imobiliare.
13.10.2023 | 15:17
Ultima afacere a Mirunei Pascu este in pericol Motivul pentru care Fiscul a trimis notificare firmei mamei lui Vlad Pascu
Miruna Pascu a fost trimisă în judecată de DIICOT în dosarul de droguri al fiului ei, Vlad Pascu. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Inquam Photos / George Călin, Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Tribunalul București a decis luni, pe 9 octombrie, ca Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, tânărul drogat care a provocat accidentul rutier din stațiunea 2 Mai, în urma căruia au murit doi studenți, să fie eliberată din arestul preventiv și plasată sub control judiciar. Vineri, pe 6 octombrie, procurorii DIICOT au trimis în judecată toată familia Pascu.

Firma Mirunei Pascu nu a depus la termen declarațiile pentru Fisc

Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru deținere de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată, trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri. Tatăl său, Mihail Pascu, aflat sub control judiciar, a fost trimis în judecată pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

ADVERTISEMENT

În fine, Miruna Pascu a fost trimisă în judecată pentru influențarea declarațiilor și amenințare în dosarul de droguri al fiului ei. Miruna Pascu este cea care se ocupă de afacerile imobiliare ale familiei, deoarece tatăl lui Vlad s-a separat de ea și locuiește în cea mai parte parte a timpului în Olanda. În martie 2023, Miruna Pascu a mai înființat o firmă specializată în tranzacții imobiliare, Urban Green Fingers SRL.

Numele firmei Urban Green Fingers SRL se află într-un anunț publicat pe 4 octombrie 2023 de Administraţia Sector 1 a Finanţelor Publice – Serviciul Registru Contribuabili și Declarații Fiscale Persoane Juridice, alături de alte societăți comerciale din Sectorul 1, conform datelor consultate de FANATIK pe site-ul ANAF. Firma Mirunei Pascu este înregistrată la o adresă din acest sector.

ADVERTISEMENT

În dreptul firmei Urban Green Fingers SRL este trecută explicația “Notificare privind nedepunerea în termen a declarațiilor de impunere/declarațiilor informative”. Data emiterii notificării este 10 august 2023. În anunț se specifică faptul că actele administrative fiscale pot fi consultate de titularii acestora la sediul organului fiscal emitent și că prezentele acte administrativ – fiscale se consideră comunicate în termen de 15 zile de la data anunțului.

Miruna Pascu este acționar unic la Green Fingers SRL

Nedepunerea declarațiilor fiscale în termenele legale este considerată contravenție și se sancționează cu amendă. Conform Codului de procedura fiscală, cuantumul porneşte de la 1.000 lei și poate ajunge la 14.000 lei pentru unele declarații. Pentru declarații informative ale persoanelor juridice, așa cum este cazul firmei Mirunei Pascu, amenda ajunge la 5.000 lei dacă sunt depuse la mai mult de 45 de zile de la notificare.

ADVERTISEMENT

În funcţie de perioada de întârziere, de modul de completare (corect sau incorect), de numărul de abateri (daca este prima abatere sau nu pentru aceeași faptă), procedura de aplicare a sancțiunilor este diferită. Conform procedurii, se aplică doar avertisment, fără amendă, dacă declarația este depusă din proprie inițiativă, în cel mult 15 zile de la expirarea termenului legal.

Miruna Pascu este acționar unic la Green Fingers SRL, firmă care a primit notificare de la Fisc la doar cinci luni de când a fost înființată. Încă nu există date financiare ale firmei, acestea urmând a fi definitivate după încheierea anului fiscal. Mama lui Vlad Pascu mai este acționar unic la Mirunaway SRL, care are obiect principal de activitate „dezvoltare (promovare) imobiliară”.

ADVERTISEMENT

Cealaltă firmă a Mirunei Pascu are datorii de aproape 400.000 lei

Deși a fost înființată în 2017, Mirunaway SRL a avut activitate doar în 2019 (când s-a înregistrat o cifră de afaceri de 430.665 lei și un profit net de 21.265 lei) și 2020 (s-a raportat o cifră de afaceri de 311.604 lei și s-a bifat o pierdere netă de 20.323 lei). În 2021 și 2022, când cifra de afaceri a fost 0, s-au înregistrat pierderi de 86.629 lei, respectiv de 39.216 lei.

La finalul anului 2022, Mirunaway SRL avea datorii de 390.905 lei. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că firma Mirunei Pascu a fost dată în judecată de un furnizor de vopsele pentru o datorie de aproximativ 1.000 euro. Tot Miruna Pascu a fost chemată în instanță pentru că nu și-a plătit furnizorul care efectua lucrări de instalații sanitare la imobilele pe care le deține.

Miruna Pascu și fostul ei soț mai sunt asociați într-o singură firmă, Speed Travel SRL, care are ca obiect de activitate „Hoteluri și alte facilități de cazare similare”. Mama lui Vlad Pascu mai este asociat, cu 80% din părțile sociale, la firma Macondo Construct SRL, care are ca obiect de activitate „dezvoltare (promovare) imobiliară”. În 2022, Speed Travel SRL a bifat o pierdere de 397.064 lei, în timp ce Macondo Cosntruct SRL a înregistrat o pierdere de 4.557 lei.

ADVERTISEMENT