News

Cum își păcălea clienții Miruna Pascu, mama șoferului drogat din 2 Mai: ”Obişnuieşte să nu mai facă plăţi la finalizarea imobilelor”

Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, obișnuia să nu achite facturile emise de firme care efectuau lucrări la imobilele familiei.
18.09.2023 | 12:17
Cum isi pacalea clientii Miruna Pascu mama soferului drogat din 2 Mai Obisnuieste sa nu mai faca plati la finalizarea imobilelor
Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, a fost arestată preventiv săptămâna trecută. Colaj: FANATIK, Sursa foto. INQUAM photos Octav Ganea/George Călin
ADVERTISEMENT

Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a provocat accidentul rutier din stațiunea 2 Mai, a fost arestată preventiv pe 15 septembrie, pentru 30 de zile, de Tribunalul București, deoarece a încercat să influențeze martori în dosarul de droguri deschis de DIICOT în ceea ce îl privește pe fiu său.

Miruna Pascu a fost dată în judecată pentru o datorie de aproape 10.000 lei

Miruna Pascu a avut probleme cu legea și în trecut, figurând ca pârâtă în mai multe dosare. Pe 2 octombrie 2020, mama lui Vlad Pascu a fost dată în judecată de o firmă care efectuase mai multe lucrări la instalațiile sanitare, termice și de ventilație la unul din blocurile pe care familia Pascu le deține în București.

ADVERTISEMENT

Prin dosarul înregistrat la Tribunalul București, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată, reclamantul a solicitat obligarea Mirunei Pascu la plata sumei de 9.389,10 lei, contravaloarea serviciilor prestate, dar și la plata dobânzii contractuale de 1% din suma datorată pentru fiecare zi de întârziere, începând cu data de 06.07.2018 și până la data plăţii efective a debitului, conform contractului ce fusese semnat între părți.

La început, Miruna Pascu a plătit lucrările efectuate de firmă, după care a încetat plățile. “Contractul s-a derulat în bune condiţii până aproape de finalizarea imobilului de locuinţe, mai puţin ultimele lucrări pe care le-a efectuat conform contractului și care nu au mai fost plătite, ulterior încetând să mai execute contractul”, se menționează în dosar.

ADVERTISEMENT

Mirunei Pascu i s-a comunicat, pe diverse căi, să plătească devizul, dar acest lucru nu s-a întâmplat. “Pârâta, care este dezvoltator imobiliar, nu a mai dorit nici să semneze de primirea actelor menţionate mai jos și nici să plătească ultima factura emisă, în suma de 9.389,10 lei pe care i-a comunicat-o împreună cu devizul de lucrări la factura nr. 512/06.07.2018, atât prin intermediul poştei, cât și la adresa de e-mail pe care aceasta a comunicat-o la încheierea contractului cadru.”, se mai specifică în dosar.

Miruna Pascu a susținut că firma a efectuat greșit unele lucrări

Mama lui Vlad Pascu a fost înştiinţată telefonic cu privire la aceste debite, prin e-mail, la data de 06.07.2018, dar și prin înștiințarea din data de 03.01.2019 pe care nu a dorit să o ridice de la poștă, deși fusese avizată de către agentul poștal la data de 31.01.2019. “Din discuţiile avute cu reprezentaţii unor societăţi cu acelaşi obiect de activitate au aflat de faptul că pârâta Miruna Pascu obişnuieşte să nu mai facă plăţi la finalizarea imobilelor pe care le construieşte, situaţii similare ca cea pe care a dedus-o judecăţii.”, au declarat în instanță reprezentanții firmei.

ADVERTISEMENT

În fața judecătorilor, Miruna Pascu a specificat că devizul nu este semnat și însușit de ea, neexistând un acord al său pentru realizarea acestor lucrări și nici pentru valoarea acestora. De asemenea, a arătat că aceste lucrări nu au fost realizate, respectivul apartament neavând dotările și compartimentările menţionate în acest deviz. “Cu privire la aceste pretinse lucrări, arată că nu a semnat vreun proces verbal de recepţie a lucrărilor pentru care a fost emisă factura și nici nu a acceptat, în vreo altă formă, aceste lucrări”, a susținut Miruna Pascu.

În ceea ce priveşte relaţia cu firma, Miruna Pascu a arătat ca au existat o serie de lucrări efectuate greşit la imobil, care au necesitat lucrări de refacere realizate, cu costuri suplimentare, de alte societăţi. „Acesta a fost motivul real al încetării colaborării cu această societate și nu neplata facturii solicitată în prezenta cauză.”, a menționat Miruna Pascu în dosarul consultat de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Instanța a obligat-o pe Miruna Pascu să plătească 12.000 lei

Firma reclamantă a dezvăluit că Miruna Pascu nu a încetat colaborarea cu ei pentru motivele invocate, situație prevăzută în contract dacă ar fi constatat că lucrarea este neconformă cu proiectul și nu se respectă termenele prevăzute. “Așa cum se poate observa, Miruna Pascu nu a îndeplinit nici una dintre obligaţiile contractuale în vederea rezilierii contractului, ci acesta a fost executat în întregime, dar la final de lucrare, pârâta s-a gândit să tragă și pe nişte oameni care au muncit la acest bloc de șase nivele”, se mai arată în dosar.

Analizând tranzacția încheiată între părți, instanţa a constatat că acestea au dispus  în mod legal  asupra obiectului procesului civil,  că tranzacţia  reflectă voinţa expresă a acestora, fiind făcută cu bună credinţă şi potrivit scopului în vederea căruia  drepturile deduse judecății au fost recunoscute de lege. De aceea, pe 3 iunie 2021, Tribunalul București a luat act și a consfințit tranzacția încheiată între firma reclamantă și Miruna Pascu.

Astfel, prin contract, firma reclamantă a primit 12.000 lei de la Miruna Pascu, fără să mai aibă vreo pretenţie cu privire la obiectul respectivului dosar. „Pârâta Miruna Pascu este de acord să înmâneze suma de 12.000 lei și, prin urmare, să se stingă datoria din prezentul dosar și orice altă pretenţie rezultând din Contractul cadru de prestări servicii nr 115/08.05.2018”, se arată în hotărârea judecătorillor.

ADVERTISEMENT