News

Ultimele imagini pe care le văd pacienții care mor de COVID: ”Așa veți vedea sfârșitul vieții”. Video

25.11.2020 | 14:59
Ultimele imagini pe care le vad pacientii care mor de COVID Asa veti vedea sfarsitul vietii Video
ADVERTISEMENT

V-ați întrebat vreodată care sunt ultimele imagini pe care le văd pacienții care mor de COVID? Dacă da, un medic din Statele Unite ale Americii vine cu răspunsul, dar și cu o simulare vizuală a acestor momente dramatice.

Medicul de terapie intensivă Kenneth Remy, de la un spital din St. Louis, a postat în mediul online o filmare de câteva zeci de secunde în care arată care sunt ultimele momente din viața pacienților care sunt răpuși de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Imaginile au un impact emoțional extrem de puternic, fapt semnalat chiar de doctorul american, însă el face asta pentru a-i face pe oameni să conștientizeze pericolul uriaș la care se supun dacă nu poartă mască și nu respectă măsurile de protecție.

Cum arată ultimele imagini din viața oamenilor care mor de COVID

Dr. Kenneth E. Remy, aflat de luni bun în lupta cu COVID-19 în Missouri, a postat sâmbătă, pe contul său de Facebook, un videoclip de 88 de secunde în care vrea să arate circumstanțele ”cumplite” cu care s-ar putea confrunta oricine dacă nu ia în serios criza coronavirusului.

ADVERTISEMENT

”Așa arată când respiri de 40 de ori pe minut, ai un nivel de oxigen care scade cu mult sub 80”, spune medicul Remy în clip, în timp ce ține un tub deasupra camerei pentru a simula ceea ce vede pacientul când este pe cale să fie conectat la un ventilator.

”Așa va arăta. Sper ca ultimele momente din viața ta să nu arate așa. Pentru că așa vei vedea sfârșitul vieții tale, dacă nu vom începe să purtăm măști când suntem în public”., mai avertizează medicul.

ADVERTISEMENT

Ce l-a determinat pe medic să realizeze această simulare

În finalul videoclipului postat în mediul virtual, medicul Remy îi îndeamnă pe oamenii să poarte măști de protecție, să practice distanțarea fizică și să se spele pe mâini frecvent.

Până în prezent, noul coronavirus a ucis 3.750 de rezidenți din Missouri și a infectat aproape 279.000 de alte persoane.

ADVERTISEMENT

În St. Louis, unde Remy și-a filmat videoclipul într-o unitate ATI din Missouri, numărul cazurilor de coronavirus, a pacienților ATI și a deceselor a atins recorduri în ultimele 10 zile

Remy a spus că a făcut pledoaria virtuală când a văzut ce mare e numărul persoanelor care refuză să poarte măști și să păstreze măsurile de igienă.

”A purta o mască și a nu lua boala este cel mai bun mod de a vă proteja libertățile personale”, a declarat Remy pentru New York Post.

Medicul a mai spus că este extrem de afectat pentru că a trebuit să le transmită mai multor familii, 11 la număr, că rudele lor au cedat la COVID-19, numai în ultima săptămână.

ADVERTISEMENT