News

Umanistul Ulise Toader, contră acidă la adresa autorităților! Analiză a evoluției COVID-19 în țară

24.11.2020 | 19:00
Umanistul Ulise Toader contra acida la adresa autoritatilor Analiza a evolutiei COVID19 in tara
Ulise Toader a postat un mesaj dur la adresa autorităților. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Umanistul Ulise Toader nu a ezitat și a lansat o contră acidă la adresa autorităților! Fost director al Uzinei Mecanice din Cugir, fost consilier județean, un mandat și fost consilier local la Cugir pentru două mandate, Toader a analizat evoluția cazurilor de COVID-19 în țară. 

„La 16 martie, momentul decretării stării de urgență pe teritoriul României, au fost confirmate 158 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID- 19, iar 9 persoane au fost declarate vindecate. Ulterior decretării stării de urgență, s-a luat decizia amânării alegerilor locale.

ADVERTISEMENT

În 27 septembrie, ziua desfășurării alegerilor locale, pe teritoriul României au fost confirmate 122.673 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19, 98.607 pacienți au fost declarați vindecați, iar 4.718 persoane infectate cu COVID-19 au decedat”, a notat pe o rețea de socializare candidatul PPU-SL pentru un loc în Senat.

Umanistul Ulise Toader, contre la adresa autorităților!

Ulise Toader consideră că efectul desfășurării alegerilor locale în plină pandemie a fost unul sumbru care a dus pe teritoriul României la 422.852 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19, 296.844 pacienți declarați vindecați, în timp ce 10.177 persoane infectate cu COVID-19 au decedat.

ADVERTISEMENT

„Nu vreau să-mi închipui ce se va întâmpla după 6 decembrie 2020, momentul în care autoritățile române se încăpățânează să organizeze alegerile parlamentare, cu orice preț, chiar dacă acela se soldează cu victime omenești.

Cum îi putem numi pe cei care au decretat starea de urgență la 158 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 și au amânat alegerile locale, iar la 422.852 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 se încăpățânează să organizeze alegerile parlamentare?”, a mai adăugat Ulise Toader.

ADVERTISEMENT

„Se închid scolile, hotelurile, restaurantele, piețele, salariații din instituții sunt trimiși să lucreze de acasă, cresc restricțiile în „campania electorală”, că numai campanie electorală nu este! Merg până într-acolo încât ai voie să mergi doar două persoane din ușă în ușă, în schimb vor scoate și vor înghesui în spațiul comun 18.292.530 de alegători!

Au trimis elevii acasă pentru a face lecțiile on-line pentru că stăteau 4 – 5 ore în clasă, au limitat numărul participanților la maximum 20, în cazul evenimentelor /întrunirilor/acțiunilor desfășurate în spațiu închis și a duratei acestora la maximum două ore), dar aduc 2.000 de oameni într-o sală de clasă pentru a vota (numărul maxim de alegători dintr-o secție de votare, conform legii)!

ADVERTISEMENT

Oare legile emise de autoritățile românești și principiile impuse de specialiștii epidemiologici nu trebuie să se aplice și în zilele scurtinului electoral din 6 decembrie?”, a mai zis umanistul.

De asemenea, Ulise Toader a adăugat că cinismul și interesele PNL, PSD, UDMR și acoliților lor depășesc orice măsură! „Oare ce s-ar întâmpla dacă partidele care pun mai presus de interesele de partid sănătatea cetățenilor și dreptul la viață se vor retrage din alegeri?!

Oare ce se va întâmpla dacă cetățenii responsabili, care pun mai presus viața și sănătatea lor și a celor dragi, nu se vor prezenta la vot?!

Oare ce se va întâmpla dacă partidele parlamentare se încăpățânează să organizeze alegerile punând în pericol sănătatea și viața cetățenilor iar alegătorii responsabili, în semn de protest pentru situația în care au condus țara în ultimii 31 de ani, nu vor mai vota PSD, PNL, UDMR și acoliții lor?!

Și mai am o întrebare la care aștept un răspuns din partea autorităților: Noi, cetățenii României, putem să ne organizăm și să sărbătorim Sfânta Sărbătoare de Crăciun și Anul Nou în aceleași condiții, dar în aceleași condiții în care se organizează și se desfășoară alegerile parlamentare?!”, a mai spus umanistul.

ADVERTISEMENT