News

Video. Un avion aflat pe ruta Italia – SUA a pierdut o roată la decolare. Ce s-a întâmplat după 11 ore de zbor

Incident pe un aeroport din Taranto. Un avion aflat în deplasare pe ruta Italia - SUA a pierdut o roată la decolare. Cum a reușit să aterizeze după 11 ore de zbor.
12.10.2022 | 12:03
Video Un avion aflat pe ruta Italia  SUA a pierdut o roata la decolare Ce sa intamplat dupa 11 ore de zbor
Un avion Boeing 747 și-a pierdut o roată la decolare. Sursa foto: captură Twitter / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mii de oameni au urmărit, marți, pe site-ul Flightradar24, un avion aflat pe ruta Italia – SUA.

Un avion Boeing 747 și-a pierdut o roată la decolare. Aeronava și-a continuat zborul Italia – SUA

Motivul pentru care acest zbor a avut o așa mare audiență a fost reprezentat de un incident petrecut în momentul decolării din Europa.

Avionul, unul de tip cargo Boeing 747 LCF Dreamlifter, și-a pierdut una dintre roți în momentul în care s-a desprins de pe pista aeroportului Arlotta Grottaglie din Taranto.

ADVERTISEMENT

În imaginile filmate de un martor se vede cum avionul se afla deja în aer când a pierdut roata.


Aceasta cade într-o primă fază în zona aeroportului. Apoi, se rostogolește cu viteză, rupe un gard, și ajunge într-o podgorie care era pustie în acel moment.

Din fericire, nimeni nu se afla la sol în zona în care roata avionului, de dimensiuni considerabile, a căzut de la înălțime.

ADVERTISEMENT

În videoclip se mai observă cum celelalte roți par a fi retrase în mod corespunzător. Specialiștii spun că, în drum spre Statele Unite ale Americii, responsabilii zborului au mai aruncat puțin combustibil pentru a ușura procesul de aterizare, dată fiind această roată lipsă.

Avionul de marfă a ajuns în siguranță în SUA, după 11 ore de zbor

După aproximativ 11 ore de zbor peste ocean, avionul plecat din Italia a aterizat pe celelalte 17 roți, rămase intacte, la Charleston, în statul american Carolina de Sud, scrie site-ul ANews.com.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment nu există informații care să anunțe cauza desprinderii roții avionului Boeing 747.

Nu este prima dată când un avion de linie își pierde din roți la decolare. Un Westjet 767 a pierdut o roată la decolare de la Calgary în 2017. Și acel avion a aterizat în siguranță pe aeroport, după ce s-a învârtit timp de 45 de minute.

ADVERTISEMENT
Tags: