Sport

Un afiș a provocat un scandal-monstru înainte de Wimbledon. Andy Murray, în prim-plan: „Îngrozitor. Ar trebui să vă fie ruşine”. Foto

Un afiș de prezentare al turneului de la Wimbledon 2023 a creat o controversă majoră înainte de startul competiției. Andy Murray, fostul lider mondial, este protagonist.
22.06.2023 | 11:23
Un afis a provocat un scandalmonstru inainte de Wimbledon Andy Murray in primplan Ingrozitor Ar trebui sa va fie rusine Foto
Un afiș al organizatorilor a provocat un scandal uriaș înainte de Wimbledon. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Elita tenisului mondial va lua parte în perioada 3-16 iulie la turneul de la Wimbledon 2023. Va fi cel de-al treilea Grand Slam al sezonului, iar organizatorii au anunțat premii record. Un afiș făcut public de organizatori a provocat un scandal uriaș chiar înainte de startul întrecerii.

Un afiș a provocat un scandal-monstru înainte de Wimbledon

La începutul săptămânii, oficialii de la All England Club au făcut public pe rețelele de socializare un afiș în care apar cei mai mari tenismeni care au scris istorie de-a lungul timpului pe iarba de la Wimbledon.

ADVERTISEMENT

Stefan Edberg și Boris Becker, Chris Evert și Martina Navratilova, Venus și Serena Williams, dar și Novak Djokovic, Roger Federer și Rafael Nadal sunt ilustrați în afișul postat pe rețelele de socializare.

Totuși, postarea organizatorilor a stârnit rapid reacții controversate, deoarece Andy Murray, tenismenul britanic, fost lider în clasamentul ATP, nu a făcut parte din afiș. Jucătorul aflat în prezent pe locul 38 ATP a câștigat trei turnee de Grand Slam în carieră (două la Wimbledon și unul la US Open).

ADVERTISEMENT

„Îngrozitor. Ar trebui să vă fie ruşine”

Departe de Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic în ceea ce privește numărul de Grand Slam-uri câștigate în carieră, Andy Murray i-a înfruntat pe jucătorii din Big 3 în zece astfel de finale.

Unchiul lui Andy Murray, Niall Erskine, a sărit în apărarea jucătorului britanic. Acesta a criticat în termeni duri gafa organizatorilor. „Îngrozitor din toate punctele de vedere. Pe propriul tău britanic, care a făcut istorie la Wimbledon, nu îl pui nicăieri. Ar trebui să vă fie ruşine”, a declarat Niall Erskine, potrivit welovetennis.fr.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cele trei trofee de Grand Slam, Andy Murray a câștigat aurul la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012. Britanicul s-a impus în ultimul act în fața lui Roger Federer, scor 6-1, 6-2, 6-4. În carieră, Andy Murray a câștigat 46 de trofee.

Andy Murray, parcurs încântător înainte de Wimbledon

Andy Murray se pregătește intens înainte de startul competiției de la Wimbledon. Fostul lider ATP a câștigat turneul Challenger de pe iarbă de la Surbiton și s-a impus și în competiția de aceeași categorie de la Nottingham.

ADVERTISEMENT

Seria celor 10 meciuri consecutive fără înfrângere pe iarbă a britanicului s-a oprit în primul tur la Londra. Alex De Minaur l-a învins pe jucătorul de 36 de ani, scor 6-1, 6-1. În ciuda acestei înfrângeri, fanii britanici entuziasmați îl văd pe Andy Murray unul dintre favoriți la Wimbledon.

ADVERTISEMENT
Tags: