Sport

Un african face senzație la Campionatul Mondial de handbal. Cum arată colosul din Congo

16.01.2021 | 22:46
Un african face senzatie la Campionatul Mondial de handbal Cum arata colosul din Congo
ADVERTISEMENT

Gauthier Mvumbi este senzația Campionatului Mondial de handbal care se desfășoară în acest an în Egipt. Colosul din Congo își domină adversarii de pe teren prin fizicul său impresionant, acesta are o înălțime de 1,92 și cântărește 110 kg.

Acesta a intrat în atenția fanilor după prestația sa din meciul  Congo – Argentina, în care a marcat de 4 ori și a o oferit o pasă de gol.

ADVERTISEMENT

Site-ul oficial al turneului l-a descris greșit pe congolez, notându-l eronat la doar 1,76 metri înălțime și 89 de kilograme.

Un african face senzație la Campionatul Mondial de handbal. Cum arată colosul din Congo

Legitimat din august la o echipă din divizia a patra franceză, Dreux AC, Gauthier Mvumbi Thierry a devenit un star peste noapte la prima partidă a țării sale, Congo, la un Campionat Mondial.

ADVERTISEMENT

Prima repriză a meciului dintre Argentina și Congo s-a încheiat 13-14 în favoarea africanilor, însă la final sud-americanii s-au impus lejer cu scorul de 28-22. Gauthier Mvumbi a evoluat 11 minute timp în care a înscris de patru ori din patru încercări de la 6 metri, oferind și o pasă de gol.

 

Campionatul Mondial desfășurat în acest an în Egipt, se desfășoară în perioada 13-31 ianuarie, fără spectatori din cauza pandemiei de coronavirus. Aceasta este prima ediție la care participă 32 de națiuni în loc de 24.

ADVERTISEMENT

Gauthier Mvumbi: “Nu am crezut că voi trăi așa ceva”

Gauthier Mvumbi este și el uimit de celebritatea care l-a lovit după apariția la mondiale, însa acesta este conștient de forța fizică de care dispune, în campionatul francez fiind cunoscut drept “Gigantul”.

”Nu am crezut niciodată că voi trăi așa ceva. Vreau să profit la maximum, să mă distrez cât mai mult la acest campionat mondial”, a declarat Gauthier Mvumbi după meciul cu Argentina.

ADVERTISEMENT

Campioana mondială en-titre este Danemarca care a trecut de Norvegia în finala precedentei ediții, și de această dată danezii fiind considerați principali favoriți la câștigarea marelui trofeu.

ADVERTISEMENT