News

Un alt pacient infectat cu Covid s-a sinucis. Bărbatul a sărit pe o fereastră din spital

16.10.2020 | 23:40
Un alt pacient infectat cu Covid sa sinucis Barbatul a sarit pe o fereastra din spital
ADVERTISEMENT

Un pacient cu Covid-19, internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu, s-a sinucis, cel mai probabil pentru că nu suporta gândul că are Covid.

Este al treilea pacient infectat cu Covid-19 care recurge la acest gest, conform Libertatea, însă al doilea pacient internat la Sibiu.

ADVERTISEMENT

Anunțul morții pacientului a fost făcut de Prefectura Sibiu, în 16 octombrie, la câteva ore după ce bărbatul a ales să se arunce de la etajul 1 al spitalului.

Un pacient infectat cu Covid-19 s-a sinucis la Sibiu

În cursul nopţii de 16 octombrie, în jurul orei 2,00, un bărbat în vârstă de 73 de ani, confirmat pozitiv în urma testării SARS-CoV-2, internat în cadrul unei unităţi sanitare din Sibiu, s-a aruncat pe fereastra salonului situat la etajul I. Acesta a fost internat de urgenţă pe secţia ATI, în stare foarte gravă. În cursul zilei de astăzi, bărbatul a decedat. De asemenea, la nivelul Poliţiei Municipiului Sibiu, în urma sesizării din oficiu, s-a deschis o anchetă penală care vizează stabilirea tuturor circumstanţelor în care s-a produs incidentul în cauză”, a anunțat Prefectura Sibiu.

ADVERTISEMENT

Directorul spitalului, Cristian Roman, a recunoscut că pacientul era internat la secția de Terapie Intensivă de mai multă vreme.

Este al doilea caz de pacient infectat cu Covid-19 care se sinucide în spitalul din Sibiu. În luna mai 2020, un bărbat aflat în Secția de Boli Infecțioase din Spitalul Clinic Județean din Sibiu s-a spânzurat în baia salonului.

ADVERTISEMENT

Un alt caz similar s-a petrecut la Iași, unde un bărbat de 55 de ani s-a aruncat de la etajul 6și și-a pus capăt zilelor. Incidentul șocant s-a petrecut la Spitalul de Neurochirurgie ”Nicolae Oblu”, acolo unde cetățeanul era internat pe secția de terapie intensivă.

Nu doar oamenii internați în spitalele românești se sinucid de teama Covid. Un bărbat din Dâmbovița s-a sinucis în septembrie de teama că se va infecta cu Covid-19, deși familia spune că nu avea motive reale de îngrijorare.

ADVERTISEMENT

A lăsat un bilet de adio prin care le-a explicat rudelor de ce a ales calea morții. „A găsit un bilet pe masă, acolo. El lucra cu sora sa la uzină și îi spunea mereu ”sora mea, mi-e frică de Covidul ăsta, mi-e frică că mă îmbolnăvesc”. „ Hai, mă, că nu mori tu, mor ăia bătrânii”,a povestit Maria Croitoru, vecina bărbatului.

ADVERTISEMENT