News

Un apropiat al lui Traian Băsescu anunță demiterea lui Nicolae Ciucă. Cine l-ar putea înlocui

Cristian Preda, fost europarlamentar din partea PDL și PMP, apropiat al lui Traian Băsescu, a anunțat pe Facebook că zilele premierului Nicolae Ciucă la șefia PNL sunt numărate.
01.07.2022 | 06:54
Un apropiat al lui Traian Basescu anunta demiterea lui Nicolae Ciuca Cine lar putea inlocui
Nicolae Ciucă ar putea fi demis, anunță un apropiat al lui Traian Băsescu. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Preda susține că o ”sursă” i-a transmis că ”debaracarea” lui Ciucă este ”iminentă”. Totodată, Preda a anunțat că locul actualului premier PNL va fi luat de un ”europarlamentar”.

Nicolae Ciucă, înlocuit din funcția de premier?

Fostul europarlamentar, apropiat al lui Traian Băsescu, nu a menționat dacă această debarcare va fi din fruntea Guvernului sau din funcția de președinte al Partidului Național Liberal. Cu toate acestea, remarcă România TV, în istoria PNL cele două funcții sunt strâns legate.

ADVERTISEMENT

Dacă spusele lui Preda se adeveresc, ar fi a treia schimbare de premier și de președinte al partidului din partea PNL, în mai puțin de doi ani. Ludovic Orban, probabil cel mai important președinte al PNL din ultimii ani, a fost înlocuit cu Florin Cîțu, după care a venit rândul lui Nicolae Ciucă să fie primul liberal al țării.

A ajuns la mine zvonul că debarcarea lui Ciucă e iminentă. Va fi înlocuit cu un deputat european. Nu, Rareș, nu cu tine…”, a scris Cristian Preda pe Facebook, ironizându-l, totodată, pe Rareș Bogdan.

ADVERTISEMENT

Înlocuirea lui Ciucă nu ar fi surprinzătoare, în contextul în care coaliția de guvernare PSD – PNL are multe divergențe. Deși conflictele sunt mocnite, președintele Klaus Iohannis, cel care decide soarta PNL din umbră, ar fi dispus să-l sacrifice pe Nicolae Ciucă pentru a încerca să mențină pacea în sânul coaliției.

De altfel, cariera politică a lui Florin Cîțu a fost scurtă tocmai din cauza contrelor cu PSD, partid care a avut grijă să-i arate cine e ”șeful”.

ADVERTISEMENT

În momentul în care a pierdut șefia Senatului, Cîțu a fost întrebat de un reporter pe cine a ”suparat” atât de tare, încât a ajuns să piardă toate funcțiile din PNL în mai puțin de jumătate de an. Răspunsul lui Cîțu a fost sincer și arată că PSD reușește să impună PNL schimbări.

Pe cine am supărat? Pe PSD am supărat, a declarat Cîțu, făcând haz de necaz în fața jurnaliștilor, imediat după demisia sa din funcția de președinte al Senatului.

ADVERTISEMENT