Sport

Un arbitru de top a analizat minut cu minut prestația lui Istvan Kovacs în Porto – Șahtar 5-3. Ce greșeli a făcut brigada din România

Brigada românească de la FC Porto - Șahtar 5-3, în frunte cu Istvan Kovacs, a avut o seară grea în Portugalia. Ce greșeli a semnalat un cunoscut arbitru.
14.12.2023 | 11:15
Un arbitru de top a analizat minut cu minut prestatia lui Istvan Kovacs in Porto  Sahtar 53 Ce greseli a facut brigada din Romania
Prestația brigăzii lui Istvan Kovacs în FC Porto - Șahtar 5-3, analizată de un cunoscut arbitru
ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 5 arbitri români au fost implicați în cea mai spectaculoasă partidă a serii de miercuri în Champions League, Porto – Șahtar Donețk 5-3. Istvan Kovacs a fost la centru, i-a avut la linii pe Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, arbitrul de rezervă a fost Marcel Bârsan, iar la VAR a stat Cătălin Popa.

Un cunoscut arbitru a analizat toate fazele controversate din FC Porto – Șahtar 5-3. Brigada din România, condusă de Istvan Kovacs, a primit nota 5

Duarte Gomes, cunoscut arbitru portughez, care a oficiat în prima ligă între 1997 și 2016 și a fost ecuson FIFA din 2002, a făcut o analiză minut cu minut. A analizat și cea mai mare eroare, comisă de Vasile Marinescu în prima repriză. Acesta a ridicat fanionul la o fază la limită, din care Șahtar a punctat în cele din urmă. Jucătorii lui Porto s-au oprit, dar VAR avea să decidă că reușita a fost valabilă, spre diaperarea lui Pepe și a colegilor săi.

ADVERTISEMENT

Rui Duarte a făcut o analiză pe minute la fazele importante din meci și a concluzionat că brigada din România ar merita nota 5. A fost semnalată eroarea lui Vasile Marinescu, dar și o posibilă greșeală a lui Istvan Kovacs la al doilea gol al lui Șahtar. Totuși, analiza celor de la A Bola pare și destul de subiectivă.

9′ La golul marcat de Galeno în minutul 9 au fost două poziții la limită, judecate corect de asistent (Ovidiu Artene). Decizii excelente la acea fază 

ADVERTISEMENT

Greșeala comisă de Vasile Marinescu, în minutul 27, cea mai importantă de semnalat. Și jucătorii lui FC Porto au reacționat greșit

13′ Taremi ajunge târziu la un duel cu Zubkov și îl calcă pe jucătorul lui Șahtar. Este o decizie la limită, se putea da cartonaș galben. Kovacs a ales să nu o facă, există temei și pentru această alegere.

24′ Krîskiv s-a hidratat de mai multe ori folosind o sticlă de apă de la marginea terenului. Arbitrul a observat și, foarte corect, i-a atras atenția. Jucătorii se poate hidrata doar când jocul este oprit și doar în zona băncilor. 

ADVERTISEMENT

27′ Diogo Costa a sărit la minge fără să comită vreo infacțiune. Arbitrul a decis corect să lase jocul să continue. 

29′ Arbitrul asistent (Vasile Marinescu) s-a precipitat și, împotriva tuturor indicațiilor la o asemenea fază, a ridicat fanionul pentru ofsaid. Care s-a dovedit că nu a fost. Kovacs a judecat corect și a lăsat jocul să continue și a intervenit doar la finalul fazei. S-a dovedit că a fost gol valabil și este o lecție de învățat. Pentru asistent, care nu trebuia să ridice fanionul, dar și pentru jucătorii lui Porto, care nu trebuiau să se oprească din joc. Doar centralul putea decide oprirea jocului și nu a făcut-o. 

ADVERTISEMENT

Duarte Gomes a semnalat o greșeală comisă de Istvan Kovacs și la a doua reușită a celor de la Șahtar. De ce crede că nu trebuia validat golul

47′ Eroare a lui Kovacs, care nu a sancționat cu galben o obstrucție comisă de Pepe la Krîskiv. Era o acțiune promițătoare de atac.

54′ Sudakov l-a tras de tricou pe Pepê’. Arbitrul a procedat corect și i-a acordat cartonașul galben.

60′ Sikan l-a călcat pe Taremi pe călcâi. Kovacs nu a observat, dar ar fi trebuit să acorde un cartonaș galben.

62′ Decizie excelentă a brigăzii din România, pe partea lui Vasile Marinescu. Taremi a înscris, nu era în ofsaid în momentul pasei de Galeno.

72′ Autogolul lui Eustaquio, care considerăm că nu ar fi trebuit validat din cauza unui atac al lui Sikan la Jorge Sanchez. Jucătorul lui Șahtar nu urmărește balonul, ci doar să îl încurce pe fundașul lui Porto. Reușita nu ar fi trebuit validată.

75′ Gol Porto, fără probleme pentru brigadă.

82′ Gol marcat de Porto, fără probleme pentru români.

85′ Gol marcat de Șahtar, din nou nimic de semnalizat.

90′ Cartonaș galben acordat corect pentru Nazarîna.

90+1′ Caronaș galben acordat corect pentru Bondar.

 

ADVERTISEMENT