Sport

Istvan Kovacs, delegat la un meci decisiv în Champions League. Va fi a 4-a apariție în faza grupelor

Istvan Kovacs este unul dintre cei mai apreciați arbitri la UEFA, iar asta se vede și prin faptul că a primit o nouă partidă extrem de importantă în Champions League.
11.12.2023 | 17:56
Istvan Kovacs delegat la un meci decisiv in Champions League Va fi a 4a aparitie in faza grupelor
Istvan Kovacs este unul dintre cei mai apreciați arbitri la UEFA, iar asta se vede și prin faptul că a primit o nouă partidă extrem de importantă în Champions League. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

”Centralul” român va conduce a patra întâlnire din faza grupelor acestui sezon de UCL. Ultima dată, el s-a aflat la centru la jocul AC Milan – Borussia Dortmund, la care a dictat două penalty-uri în primele nouă minute.

Istvan Kovacs va arbitra FC Porto – Șahtior Donețk în Champions League

Semnul bun pentru Istvan Kovacs că s-a achitat foarte bine de sarcini a venit de la UEFA, care l-a delegat și la ultima etapă a fazei grupelor din Champions League. El va conduce meciul decisiv dintre FC Porto și Șahtior Donețk, care va avea loc miercuri, 13 decembrie, de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT

Kovacs va fi ajutat la cele două linii de asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, al patrulea oficial fiind desemnat Marcel Bîrsan. În camera VAR se vor afla italianul Massimiliano Irrati și Cătălin Popa.

Înaintea acestei ultime runde din Grupa H, FC Porto și Șahtior au câte 9 puncte și se află în luptă directă pentru calificarea în fazele eliminatorii. Lider în această grupă este FC Barcelona, cu 12 puncte, care și-a asigurat deja locul în optimile de finală.

ADVERTISEMENT

Așadar, cine câștigă dintre FC Porto și Șahtior Donețk merge mai departe, cu amendamentul că portughezii au și varianta rezultatului de egalitate. Și asta pentru că în tur i-au învins pe ucraineni cu 3-1 și au de partea lor rezultatele directe.

Cârțu l-a lăudat pentru prestația de la Milano

Acesta va fi al patrulea meci în faza grupelor Champions League pentru Istvan Kovacs în actualul sezon. El a condus până acum Newcastle United – PSG 4-1, Arsenal Londra – FC Sevilla 2-0 și AC Milan – Borussia Dortmund 1-3.

ADVERTISEMENT

La acest ultimul joc, ”centralul” român a fost criticat în Germania pentru că în startul partidei a dictat un penalty împotriva lui Dortmund pentru un henț în careu, dar Milan nu a profitat pentru că Olivier Giroud a ratat.

În schimb, Sorin Cârțu l-a lăudat pe Kovacs la FANATIK SUPERLIGA pentru deciziile pe care le-a luat și a spus că ambele penalty-uri au fost acordate corect. Legenda Universității Craiova consideră că românul s-a ridicat la nivelul unei astfel de partide.

ADVERTISEMENT

”Mi-a plăcut cum a arbitrat Kovacs, a fost cât se poate de echidistant și nu poți să spui că a protejat o formație în detrimentul celeilalte. A fost bun, corect acordate penalty-urile. Nu am văzut nici măcar VAR, nu a anunțat pe ecranele stadionului”, a afirmat Cârțu.

ADVERTISEMENT