News

Un arhiepiscop ortodox, implicat în campania pro-vaccinare: „De la Cel Preaînalt este leacul!”

10.01.2021 | 18:28
Un arhiepiscop ortodox implicat in campania provaccinare De la Cel Preainalt este leacul
ADVERTISEMENT

Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului a anunțat că se va vaccina și i-a invitat fiecare credincios să aibă grijă atât de sănătatea sa, cât și de a celor din jur. Înaltul prelat a evocat argumentele științifice în favoarea vaccinării, dar a amintit și precepte biblice care ar fi în favoarea deciziei de vaccinare.

El le-a cerut enoriașilor să se informeze cu privire la epidemia de coronavirus și la vaccinare din surse oficiale și a spus că specialiștii care încearcă să stăvilească răspândire bolii merită recunoștință. Totodată, el a spus că are încredere să se vaccineze.

ADVERTISEMENT

Mesajul arhiepiscopului Calinic vine în aceeași zi în care și papa Francisc le-a cerut credincioșilor romano-catolici să se vaccineze.

Arhiepiscopul Calinic îi laudă pe cei implicați în campania de vaccinare

Guvernul României a făcut un site: vaccinare-covid.gov.ro, un mijloc sigur, autorizat, de informare, cu întrebări și răspunsuri pe tema vaccinării contra Covid-19, și alte nedumeriri, pentru a se primi detalii autorizate de către specialiști și nu doar date aproximative și nefondate pe adevăruri științifice, pentru a se feri lumea de capcana știrilor false care au inundat lumea”, a scris arhiepiscopul Calinic pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

ADVERTISEMENT

El precizat în două rânduri că vaccinarea nu este obligatorie și că nimeni nu va fi forțat să se imunizeze, dar i-a caracterizat pe cei implicați în campania de vaccinare drept „îngeri ai vieții”.

Campania de vaccinare este o lucrare anevoioasă și se vede clar că osteneala celor încredințați cu această lucrare salvatoare își iau în serios chemarea de îngeri ai vieții, riscându-și viața și confortul, zi de zi! Doar cei răutacioși îsi exprimă mereu nemulțumiri și folosesc cuvinte nepotrivite pentru un om educat si civilizat. Se pune întrebarea dacă mă voi vaccina. Desigur, după ce vor fi vaccinați toți cei din prima și a doua urgență”, a apreciat înaltul prelat.

ADVERTISEMENT

„Omul înțelept nu se va scârbi de leacuri”

Calinic Argeșeanul amintește credincioșilor că au fost vaccinați încă de mici împotriva mai multor boli, fără ca acest lucru să le fi provocat temeri. Tot așa, și vaccinul împotriva COVID-19 îi poate feri de îmbolnăvire.

Nimeni nu dorește moartea omenirii, cum trâmbițează unii! Așa stând lucrările de salvare în România, putem spune că slujitorii Medicinei românești au fost la datorie și măsurile luate de organele centrale si locale de stat au fost benefice, precum și conformarea românilor la situația dată. Dacă se va asculta de glasul specialiștilor, în materie de sănătate și de măsurile ministeriale și guvernamentale, cu grijă și cu responsabilitate, vom avea bucuria pe care va încerca-o Statul Israel, izbăvindu-se de virusul Covid-19, în curând, după cum spun buletinele de știri internaționale”, crede arhiepicopul.

ADVERTISEMENT

Acesta a oferit și două citate din cartea biblică a lui Isus Sirah care ar trebui să-i convingă pe credincioșii ortodocși să se vaccineze: ,,Că de la Cel Preaînalt este leacul!” ,,Domnul a zidit din pământ leacurile, și omul înțelept nu se va scârbi de ele!”.

Se impune ca fiecare dintre noi, care dorim să conviețuim întreolaltă, să avem grijă mare de sănătatea noastră și de sănătatea celorlalți, în egală măsură! Iar dacă este cineva supărat datorită unor afirmații verbale sau în scris, îmi cer cuvenita iertare! Să ne rugăm cu stăruință ca Domnul Dumnezeu să ne izbăvească de toate virusurile și de toate bolile din lume!”, a conchis arhiepiscopul Calinic.

ADVERTISEMENT