News

Un asteroid a trecut la distanță mică de Pământ. Evenimentul a fost descoperit recent de astronomi

08.05.2020 | 20:08
Un asteroid a trecut la distanta mica de Pamant Evenimentul a fost descoperit recent de astronomi
ADVERTISEMENT

La începutul acestei săptămâni, un asteroid de mari dimensiuni a trecut pe lângă Pământ, fiind la cea mai apropiată distanţă de Terra de anul acesta.

Un asteroid a trecut la distanță mică de Pământ. Evenimentul a fost descoperit recent de astronomi

Intitulat ”Asteroidul 2020 JJ”, acesta a trecut pe lângă Terra luni, 4 mai, fiind descoperit de astronomi la câteva ore după traversarea spațiului.

ADVERTISEMENT

Potrivit NASA, asteroidul, măsurând undeva între 2.7 și 6 metri, a trecut la doar 11.500 km de centrul Pământului, adică la doar 7.000 de km de suprafața terestră, scrie site-ul Cnet.

”Este ce mai apropiată trecere a unui asteroid de Pământ din acest an”, spun astronomii americani.

ADVERTISEMENT

”Asteroidul 2020 JJ”, locul șase în topul apropierilor de Terra

În acest moment, NASA deţine o bază de date online cu asteroizii şi alte obiecte considerate potenţial periculoase care se apropie de Terra la o distanţă de mai puţin de 7.480.000 de kilometri.

Asteroidul 2020 JJ este pe locul şase în clasamentul obiectelor care s-au apropiat cel mai mult de Terra în această statistică.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, cel mai mare asteroid care a trecut pe lângă Terra a fost 3122 Florence (1981 ET3), având un diametru estimat de aproape 5 kilometri.

A trecut pe lângă planeta noastră în 1 septembrie 2017, iar următoarea apropiere de Terra este estimată pentru 2 septembrie 2057.

ADVERTISEMENT

NASA dă asigurări că astfel de evenimente astronomice nu ar trebui să aducă panică în rândul oamenilor, însă merită o atenție, cel puțin pentru cei din domeniu.

ADVERTISEMENT
Tags: