News

Un atacator sinucigaș s-a aruncat în aer într-o moschee. Cel puțin 25 de persoane au fost ucise, aproape 100 sunt rănite

Atentat terorist în Pakistan, sunt zeci de victime. Un sinucigaş s-a aruncat în aer într-o moschee, cel puţin 25 de oameni au murit
30.01.2023 | 12:43
Un atacator sinucigas sa aruncat in aer intro moschee Cel putin 25 de persoane au fost ucise aproape 100 sunt ranite
Imagine de la locul atentatului
ADVERTISEMENT

Cel puţin 25 de persoane au fost ucise şi 90 au fost rănite după ce un atacator sinucigaş s-a aruncat în aer într-o moschee din Pakistan.

Acoperişul moscheii s-a prăbuşit

Atentatorul și-a detonat vesta sinucigașă în timp ce un număr mare de credincioși, inclusiv mulți ofițeri de poliție de la secţiile din apropiere, se rugau înăuntru. Ofițerul de poliție locală Zafar Khan a spus că impactul exploziei a provocat prăbușirea acoperișului moscheii, rănind zeci de persoane.

ADVERTISEMENT

“O parte din clădire s-a prăbușit și se crede că sunt mai multe persoane sub dărâmături”, a adăugat el.

Mohammad Asim, un purtător de cuvânt al Spitalului Lady Reading din Peshawar, a declarat că tratează 90 de răniți, dintre care unii erau în stare critică.

ADVERTISEMENT

Presa locală a publicat o fotografie care arată oameni adunându-se în jurul zidului prăbușit al moscheii.

Complexul Poliţiei Capitalei din Peshawar este într-o zonă de înaltă securitate, oraşul fiind în apropierea graniţei cu Afganistanul.

ADVERTISEMENT

Sediul Poliţiei se află în apropierea tribunalelor, a adunării provinciale, a cazărmilor armatei, a casei guvernatorului şi a reşedinţei şefului guvernului regional. Complexul include sediile departamentelor de combatere a terorismului şi de investigaţii.

Atacurile din trecut din regiunea de nord-vest a Pakistanului au fost comise de mişcarea talibană din această ţară, care este separată de grupul care controlează acum Afganistanul vecin.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, nicio grupare nu a revendicat atacul.

Atentatul de luni este cel mai sângeros după cel din martie anul trecut, care a vizat o moschee şiită tot din Peshawar, atentat în urma căruia 56 de parsoane şi-au pierdut viaţa şi aproape 200 au fost rănite.

ADVERTISEMENT