ADVERTISEMENT
News

Tragedie în Pakistan. 13 morți, dintre care 9 chinezi, după explozia unui autobuz. China acuză un atentat

Explozia unui autobuz a provocat 13 morți, dintre care 9 chinezi, în Pakistan. China numește incidentul drept un ”atentat”.
Autor: Adrian Baciu | 14.07.2021 | 16:53
Tragedie în Pakistan. 13 morți, dintre care 9 chinezi, după explozia unui autobuz. China acuză un atentat
Tragedie în Pakistan. 13 morți, dintre care 9 chinezi, după explozia unui autobuz. China acuză un atentat. Sursa foto: Colaj Fanatik

Un autobuz plin cu persoane a explodat în Pakistan. Bilanțul inițial anunță cel puțin 13 morți, dintre care 9 chinezi. Alte 36 de persoane, dintre care 28 de naționalitate chineză, au fost rănite.

ADVERTISEMENT

Oficialii de la Ambasada Chinei la Islamabad au declarat că nu e vorba de un simplu accident, ci autobuzul a fost ținta unui atentat.

Explozia unui autobuz a provocat 13 morți, dintre care 9 chinezi, în Pakistan. China consideră incidentul un ”atentat”

Un autobuz care transporta muncitori chinezi și pakistanezi pe un drum montan alunecos din nord-vestul Pakistanului a căzut miercuri într-o râpă extrem de adâncă, ucigând cel puțin 13 persoane, inclusiv 9 cetățeni chinezi, scrie presa internațională.

ADVERTISEMENT

În urma accidentului, cel puțin 36 de persoane au fost rănite. Evenimentul tragic a fost consemnat în districtul Kohistan din provincia Khyber Pakhtunkhwa, a declarat Arif Javed, un comisar local de Poliție, potrivit VoaNews.

Tragedia s-a petrecut pe un drum extrem de alunecos din cauza ploilor din zonă. În timp ce oficialii pakistanezi încă investighează evenimentul, ambasada Chinei de la Islamabad a declarat într-un comunicat că autobuzul a fost atacat.

ADVERTISEMENT

”Recent, muncitorii din China implicați într-un proiect din Pakistan au fost atacați, fiind consemnați morți și răniți. Am notificat cetățenii chinezi din Pakistan să evite să-și părăsească locuințele în această perioadă, cu excepția cazurilor în care este necesară deplasarea”, au spus cei de la ambasadă în comunicat.

Ingineri chinezi și muncitori din construcții ajută Pakistanul să construiască un baraj în Kohistan. Autoritățile locale au spus că muncitorii pakistanezi și chinezi se aflau în drum spre locul proiectului când s-a produs accidentul.

ADVERTISEMENT

Asim Abbasi, un alt comisar de Poliție din Kohistan, a declarat că, cel mai probabil, este vorba de un simplu accident, dar investighează dacă a existat un tip de explozie în autobuz.

Oficialul a spus că o butelie de gaz ar fi putut exploda și că este posibil să existe materiale explozive în vehicul. Aceste materiale explozive sunt adesea folosite de ingineri în proiecte de construcții.

ADVERTISEMENT

Ministerul de Externe de la Beijing condamnă ”atacul cu bombă”

Beijingul condamnă ferm tragedia din Pakistan, despre care spune că a fost un atac cu bombă. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din China, Zhao Lijian, a declarat că statul asiatic este ”șocat și condamnă atacul cu bombă din provincia pakistaneză Khyber Pakhtunkhwa”.

”Dorim să transmitem condoleanțe familiilor muncitorilor chinezi și pakistanezi uciși în atac și ne exprimăm sprijinul pentru familiile răniților”, a spus Zhao într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, oficialii de la Beijing spun că au cerut părții pakistaneze să cerceteze incidentul, să-i aresteze și să-i pedepsească cât mai aspru pe posibilii atacatori.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!